INFORÁDIÓ 
2020. október 1. csütörtök
Malvin

lukasenka

2020.09.24. 12:25

Brüsszel sem fogadja el Lukasenkát

Mivel az augusztus 9-én tartott fehéroroszországi elnökválasztás nem volt sem szabad, sem tisztességes, Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök új mandátumnak nincs demokratikus legitimitása - jelentette ki Josep Borrell, az unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője az Európai Unió nevében kiadott nyilatkozatában.
2020.09.16. 16:20

Cihanouszkaja Lukasenkának és Putyinnak is üzent

A fehérorosz ellenzék szavatolná Aljakszandr Lukasenka államfő biztonságát, ha békésen távozna hivatalából - jelentette ki Szvjatlana Cihanouszkaja volt ellenzéki elnökjelölt az lb.ua ukrán hírportálnak adott, szerdán közölt interjújában.
2020.09.15. 17:03

Ezt az árat kell fizetnie Lukasenkának Moszkva támogatásáért

Miközben Minszk utcáin tovább tüntetnek, a választást az ellenzék szerint elcsaló belarusz elnök szövetségesénél, Vlagyimir Putyinnál járt. Az orosz elnök belügynek tekinti a politikai vitákat és a tüntetéseket, az anyagi és egyéb támogatásért cserébe viszont politikai reformot vár Lukasenkától.
2020.09.14. 12:30

Szakértő: Putyin nem fog leülni az "utcával"

Bendarzsevszkij Anton azt viszont az InfoRádióban elképzelhetőnek nevezte az orosz és a fehérorosz elnök találkozója előtt, hogy Moszkva hosszabb távon megpróbál egy másik oroszbarát elnököt "felépíteni" Lukasenka helyett.
2020.09.13. 16:02

Több száz embert állítottak elő Minszkben

Nagy erőkkel vonult fel Minszkben a rendőrség és a hadsereg az Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök vitatott újraválasztása ellen tüntetőkkel szemben.
2020.09.09. 17:08

Az orosz-fehérorosz integráció új útjáról beszélt Aljakszandr Lukasenka

Lehetetlen valóra váltani a több mint két évtizede aláírt szövetségi szerződés alapján az orosz-fehérorosz integrációt - jelentette ki Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök orosz újságíróknak adott nagyinterjújában. Lukasenka szerint a mai körülményekhez alkalmazkodva lehetne kialakítani az integráció új útjait.
2020.09.07. 13:59

Egy sugárútnyi ember tüntetett, több százat vittek el Fehéroroszországban

Immár sorozatban ötödik napja vonultak fel Lukasenka elnök távozását követelő tüntetők Minszkben. Vasárnap több mint 100 ezer fősre duzzadt a tiltakozók hada. Egy részük egészen az elnöki palotáig jutott, de ott útjukat állták az OMON rohamrendőrök. Több mint 600 embert vettek őrizetbe a fehérorosz hatóságok a vasárnapi tüntetések idején. Sajtóhírek szerint ismeretlenek elrabolták Marija Kalesznyikava ellenzéki vezetőt.
2020.09.03. 20:09

Jelentős közeledésről számolt be Aljakszandr Lukasenka

Fehéroroszország és Oroszország jelentősen közeledett a legégetőbb kérdések megoldásához - jelentette ki Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő csütörtökön Minszkben a Mihail Misusztyin orosz kormányfővel folytatott tárgyalásokon - jelentette a BelTA fehérorosz állami hírügynökség.
2020.09.03. 08:28

Több dolgot is kérhet Moszkva cserébe Fehéroroszország megsegítéséért

A tüntetések miatt válságba került fehérorosz gazdaság megsegítéséről tárgyalhat ma az orosz miniszterelnök Minszkben. Ez lehet a téma az orosz és a fehérorosz elnök találkozóján is. Az InfoRádiónak nyilatkozó Deák András szerint a katonai segítségnyújtásnak kevés az esélye.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018