INFORÁDIÓ
2021. szeptember 28. kedd
Vencel

lukasenka

2021.09.12. 19:05

Minszk bevásárol az orosz fegyverekből

Fehéroroszország egymilliárd dollárért vásárolna fegyvert Oroszországtól, tárgyalások folynak Sz-400-as légvédelmi rendszerek beszerzéséről is - közölte Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök, aki Junusz-Bek Jevkurov orosz védelmiminiszter-helyettes társaságában tekintette meg a Zapad-2021 fedőnevű, orosz-fehérorosz hadgyakorlat egyik szakaszát a fehéroroszországi Obuz-Lesznovszkij-i lőtéren.
2021.08.12. 17:55

Tálas Péter: jobban oda kellene figyelni a belorusz titkosszolgálatra

A tálibok alapvetően megpróbálják átvenni a hatalmat Afganisztánban, de várhatóan ez nem fog sikerülni nekik – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Tálas Péter, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutató Intézetének igazgatója. A műsorban az is lehangzott, hogy jobban oda kellene figyelni a belorusz titkosszolgálat tevékenységére, valamint, hogy miért hallani mostanság kevesebbet Szíriáról.
2021.08.11. 17:01

Aljakszandr Lukasenka következő célpontja: Lengyelország

Megugrott Fehéroroszországból a lengyel és a lett határhoz érkező közel-keleti és afrikai menekültek száma, miközben a litván határon csökkenést tapasztalnak. A lett kormány rendkívüli állapotot rendelt el a fehérorosz határsávban. Jövő szerdán rendkívüli EU-belügyminiszteri értekezlet lesz.
2021.08.05. 11:15

Hazugságokkal csalják a menedékkérőket a litván határhoz

Litvánia az EU-tagországok belügyminisztereinek rendkívüli tanácsülését kérte augusztus közepére a soros szlovén EU-elnökségtől, miután reálisnak látszik a veszély, hogy heteken belül a tízezer főt is elérheti a fehérorosz területről a litván határhoz kísért közel-keleti és afrikai menekültek száma. A litván kormányfő „hibrid-háborúról” beszél.
2021.07.16. 06:00

Ijesztő szintre lépett a fehérorosz KGB

Fehéroroszországban már azért is elvihetik az embert, ha nem tetszik neki a rendszer. Mármint a Lukasenka-rendszer, amely ellen tavaly nyáron indultak masszív tüntetések, miután sokak szerint az évtizedek óta regnáló elnök egy elcsalt választással maradt hatalmon.
2021.07.07. 07:11

Litvániában tovább pusztít a fehérorosz "menekültbomba"

Személyesen fejezte ki Vilniusban szolidaritását a migránsnyomás alá került litván hatóságok felé Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, miután immár naponta százával küldenek át fehérorosz területről közel-keleti és afrikai menekülteket a balti országba.
2021.06.05. 10:09

"Vallott" a fehérorosz blogger, egy másiktól megvonták a menedékjogot

Beismerő vallomást tett a Ryanair gépről leszedett fehérorosz blogger. A támogatói szerint a fogságban megvert Roman Protaszevics az állami televízióban azt is közölte: tiszteli Lukasenka elnököt. Közben egy másik bloggertől megvonta a menekültstátuszt a szomszédos Litvánia.
2021.05.28. 18:36

Beindult a nemzetközi diplomácia Aljakszandr Lukasenka ellen

Néhány órán belül különböző nemzetközi szervezetek vagy fórumok külügyminiszterei emeltek szót a Ryanair minszki kényszerleszállása miatt, minden esetben a fehérorosz hatóságok intézkedéseinek a visszavonását követelve.
2021.05.26. 19:43

Nyilvánosságra került a Ryanair-pilóták és a fehérorosz irányítás közötti beszélgetés

Svájc közölte, hogy nekik nem volt olyan információjuk, amely alapján a nagy port kavart eseményekre sor kerülhetett. Aljakszandr Lukasenka meghívta Minszkbe az amerikai és az orosz elnököt a fehéroroszországi helyzet megvitatására. A helyi állambiztonsági szolgálat szerint az elfogott ellenzéki részletes vallomást tesz. Minszk kiléphet az EU keleti partnerségi programjából és a külügyminiszter kemény választ helyezett kilátásba az uniós szankciókra.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018