INFORÁDIÓ 
2021. január 23. szombat
Rajmund, Zelma

koszovó

2020.11.09. 22:05

Volt koszovói elnök: a vádirat teljesen megalapozatlan

A hágai különleges ügyészség elé idézett Hashim Thaci lemondott koszovói elnök meghallgatásán kijelentette: nem ért egyet az ügyészség ellene felhozott, háborús és emberiesség elleni bűncselekmények elkövetésének vádjaival.
2020.11.07. 10:26

Szerbiában betiltották az öt fősnél nagyobb rendezvényeket

A koronavírus-járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb betiltotta az öt fősnél nagyobb rendezvényeket, valamint a jövő hét szerda és péntek között iskolai szünetet rendelt el - olvasható a testület közleményében, amelyet a szerb sajtó szombaton ismertetett.
2020.10.11. 11:20

Lagzikra csaptak le Koszovóban

Esküvőket szakítottak félbe és vendéglátóhelyeket zártak be a koszovói hatóságok a hétvégén, mivel a járvány megfékezésére hozott korlátozások ellenére nagyszámú vendéget fogadtak. Az egészségügyi minisztérium közölte, ha nem csökken a fertőzöttek száma, további szigorú intézkedésekre lehet számítani.
2020.06.24. 20:44

Vádat emeltek Hágában Hashim Thaci ellen

A hágai különleges ügyészség az 1998-1999-es szerb-koszovói konfliktus idején elkövetett háborús bűnök, továbbá emberiesség elleni bűncselekmények gyanújával szerdán vádat emelt Hashim Thaci koszovói elnök és a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) további több egykori tagja, köztük Kadri Veseli, a koszovói parlament korábbi elnöke ellen.
2020.06.24. 11:20

Újra korlátozásokat vezetnek be Szerbiában

A napi új fertőzöttek száma ismét meghaladta a százat. Szkopje és Pristina viszont a fertőzöttek számának folyamatos növekedése ellenére ismét megnyitja a repülőtereket.
2020.06.23. 12:23

Megnyílhat az út Koszovó Szerbia általi elismerése előtt

Sikeresen lezajlott a szerb radikálisok középre húzása, ebből alakult ki egy stabil politikai tényező déli szomszédunknál - vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában Juhász József Balkán-szakértő, aki szerint most megnyílhat az út Koszovó elismerése előtt.
2020.06.03. 17:30

Új kormánya van Koszovónak

Az új miniszterelnök, Avdullah Hoti a Szerbiával fenntartott kapcsolat rendezését ígéri és újraindítaná az ország euroatlanti integrációját.
2020.05.22. 13:11

Korlátozások: nagy változás Magyarországtól délre

Negatív koronavírusteszt és karanténkötelezettség nélkül léphetnek be Szerbiába péntektől a hazai és a külföldi állampolgárok is, s míg Szerbia egyre inkább enyhít a korlátozó intézkedéseken, Észak-Macedónia az átfertőződések megakadályozása érdekében teljes kijárási tilalmat rendelne el a hétvégi iszlám ünnep miatt.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018