INFORÁDIÓ
2021. december 7. kedd
Ambrus

kormányválság

2021.05.04. 19:40

Szakértő: becsapós lehet a szlovákiai aláírásgyűjtés

Csaknem 600 ezer aláírást gyűjtöttek össze Szlovákiában annak a népszavazásnak a kiírásához, amely előre hozott parlamenti választások kiírását célozza – ismertette az InfoRádióval a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa.
2021.03.30. 16:15

Robert Fico bohózatnak tartja a kormányfőcserét

Zuzana Čaputová szlovák köztársasági elnök a pozsonyi Grassalkovich-palotában fogadta Eduard Hegert, az OĽaNO pénzügyminiszterét, aki a szlovák kormányválság lezárulásával megszerezte a koalíciós pártok támogatását a kormányalakításhoz. Az államfő elfogadja Igor Matovič miniszterelnök lemondását, ezt követően új kormány alakul Szlovákiában.
2021.03.25. 11:37

A miniszterek egyharmada már lemondott a Matovič-kormányban

Még mindig nem lehet tudni, hogy végződik a több mint két hete húzódó kormányválság Szlovákiában. A Szabadság és Szolidaritás nevű liberális párt miniszterei távoznak, a legnagyobb kormánypárt, az Igor Matovič miniszterelnök vezette OĽaNO védelmi minisztere pedig azt mondja, az államfő nyitott kapukat dönget, amikor távozásra szólítja fel a kormányfőt.
2021.03.23. 15:37

Két nap alatt két miniszter is lemondott a Matovic-kormányban

Igor Matovič kormányának újabb két minisztere nyújtotta be a lemondását. A szlovák kormányfő legnagyobb bírálója, Richard Sulík gazdasági miniszter állt fel a székéből azzal, hogy pártja, a Szabadság és Szolidaritás ezzel teljesítette a miniszterelnök személyi feltételeit, így sor kerülhet a kormány átalakítására. Hasonlóképp cselekedett Mária Kolíková igazságügyi miniszter is. A labda most Igor Matovič térfelén pattog. A tárgyalások folytatódnak, a türelem pedig egyre fogy. 
2021.03.22. 17:45

Bejelentette lemondását a szlovák gazdasági miniszter

Bejelentette lemondását Richard Sulík szlovák gazdasági miniszter, a négypárti szlovák kormánykoalíció egyik kisebb, liberális pártjának, a liberális Szabadság és Szolidaritásnak (SaS) az elnöke pozsonyi sajtótájékoztatóján hétfőn. Richard Sulík a kormány harmadik minisztere, aki távozik posztjáról két héten belül.
2021.03.22. 16:44

Igor Matovič csak feltételekkel hajlandó távozni a kormány éléről

A szlovák kormányfő kész lemondani a miniszterelnöki posztról, de csak abban az esetben, ha a koalíciós partnerek teljesítik több feltételét. Egyebek mellett a gazdasági miniszter kormányból való távozását szabta feltételül, valamint azt, hogy a miniszteri posztokat a múlt évi parlamenti választás eredményei alapján osszák el.
2021.03.22. 06:30

Lemond a szlovák kormányfő, ha a koalíciós társai is lemondanak

Igor Matovic szlovák miniszterelnök bejelentette: hajlandó lemondani a kormányfői posztról és más posztot betölteni a kormányban, ha koalíciós partnerei teljesítik korábban tett ígéreteiket, és távoznak az általuk betöltött posztokról – jelentette a TASR, szlovák közszolgálati hírügynökség.
2021.03.16. 18:46

Recseg-ropog a szlovák kormánykoalíció

Miután hétfőn a négypárti kormánykoalícióból két párt is távozásra szólította fel Igor Matovič miniszterelnököt, a harmadik bejelentette, hogy a koalíciós válság mielőbbi megoldásának érdekében lemond az általa jelölt munkaügyi miniszter.
2021.03.16. 07:34

Ultimátumig fajult a helyzet a szlovák koalíciós válságban

Múlt csütörtökön még azt mondták, megegyeztek a közös folytatásról, mára viszont ismét elharapódzott a viszony a szlovák koalíciós pártok között, Igor Matovič kormányának így egyre bizonytalanabb a sorsa. A miniszterelnököt már saját koalíciós partnerei is lemondásra szólították fel. A Szabadság és Szolidaritás nevű párt ultimátumot is adott: ha Matovič jövő szerdáig nem mond le, akkor a párt kilép a kormányból.
2021.01.20. 14:05

Mark Rutte beismerte felelősségét

A holland ügyvivő kormányfő beismerte személyes felelősségét abban a nagy port felkavaró családtámogatási botrányban, amely a kormány lemondásához vezetett – írja az NlTimes Holland hírportál.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018