INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 10. hétfő
Lőrinc

kormányválság

2020.02.07. 13:38

Időhúzásra játszhatnak a román kormányválság szereplői

Klaus Iohannis román államfő újabb kormányalakítási megbízást adott csütörtökön Ludovic Orbannak, a jobbközép Nemzeti Liberális Párt elnökének, miután a parlament előző nap megvonta az általa vezetett kisebbségi kormánytól a bizalmat. Elhúzódó kormányválságot valószínűsít Pászkán Zsolt, a Külügyi és Külgazdasági Intézet külső szakértője
2019.10.10. 14:01

Megbukott a román kormány a bizalmi szavazáson

Megvonta a román parlament a bizalmat a Viorica Dancila szociáldemokrata miniszterelnök vezette kabinettől. Az ellenzék által beterjesztett bizalmatlansági indítványt 238 képviselő és szenátor szavazta meg. A kormány megbuktatásához a törvényhozók többségének támogatására, legalább 233 voksra volt szükség.
2019.10.10. 07:26

Belebukhat a mai napba a román kormány

A kétkamarás román parlament együttes ülésen szavaz a Viorica Dancila szociáldemokrata miniszterelnök vezette kormány ellen beterjesztett bizalmatlansági indítványról.
2019.09.04. 15:37

Három és fél évig is kitarthat majd az új kabinet

Az olasz Öt Csillag Mozgalom választói igent mondtak a baloldali Demokrata Párttal való közös kormányra. Az új kabinet vezetésével megbízott Giuseppe Conte hamarosan nyilvánosságra hozza a miniszterek névsorát. Az olasz kormányválság augusztus elején kezdődött, amikor Matteo Salvini, a Liga vezetője kilépett az Öt Csillag Mozgalommal való koalícióból. Az új kormánypártok együttműködése várhatóan stabil lesz – véli Szomráky Béla újságíró, Olaszország-szakértő.
2019.08.27. 15:54

Benyújtotta lemondását három román miniszter

Lemond a kisebbik román kormánypárt, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) három minisztere, az ALDE által jelölt, egy hónapja kinevezett Ramona Manescu külügyminiszter azonban továbbra is a kormány tagja marad.
2019.08.27. 11:04

Olasz kormányválság: sok mondat, pont nélkül

Az éjszakába nyúló egyeztetés sem tett még pontot az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a balközép Demokrata Párt (PD) közti kormányalakítási tárgyalások végére. Az államfő viszont kedd délutántól újraindítja az utolsó konzultációs kört a parlamenti pártokkal.
2019.08.27. 10:35

Pászkán Zsolt: a román kormányválság egy kabaré

A 45 százaléknyi parlamenti mandátumot birtokló román szociáldemokraták folytatni akarják a kormányzást annak ellenére, hogy liberális koalíciós partnerük, az ALDE hétfőn bejelentette: kilép a kormányból és ellenzékbe vonul, Pászkán Zsolt szakértő szerint azért, mert egy "döglődő" párt mellé senki nem áll szívesen.
2019.08.09. 11:09

Bizalmi szavazás dönthet az olasz kormány sorsáról

Leghamarabb ősszel lehet új választás Olaszországban, amennyiben a kormánynak nem szavaznak bizalmat, és az államfő kiírja a voksolást – mondta az InfoRádiónak Molnár Anna Olaszország-szakértő, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense.
2019.02.20. 20:15

Az "olasz modell" alapján törhet előre a spanyol szélsőjobb

Kaotikus állapotokat eredményezhetnek az előre hozott áprilisi választások a spanyol parlamentben - mondta az InfoRádiónak Lénárt András, a Szegedi Tudományegyetem adjunktusa, aki szerint a radikális jobboldal feltűnésével jelentősen átrendeződik a politika Spanyolországban, ami hatással lesz az EP-választásokra is.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018