INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 15. szombat
Mária

klíma

2020.06.12. 12:00

Klíma nélkül is le lehet hűteni a lakást – erre érdemes figyelni

A záporok és zivatarok ellenére egyre gyakoribb a 30 fok körüli átlaghőmérséklet. Hamarosan beköszönt az igazi kánikula. A hőséget sokan klímával vészelik át, azonban van, aki nem híve a berendezésnek vagy épp anyagilag nem engedheti azt meg magának. Némi odafigyeléssel azonban légkondi nélkül is lehűthetjük néhány fokkal a lakást.
2020.02.19. 17:15

A klímavédelmi akcióterv részleteiről beszélt Palkovics László

Júliustól feláll az új hatóság, amelynek feladata a hulladék-gazdálkodási ágazat ellenőrzése, az illegális hulladéklerakók felkutatása és büntetése, illetve az ingatlantulajdonosok kényszerítése, együttműködésben az önkormányzatokkal, a hulladék eltávolítására.
2019.12.30. 22:00

Az eddigi legmelegebb év volt 2019 Oroszországban

Az idei volt a legmelegebb év a feljegyzések kezdete óta egész Oroszországban, de különösen Moszkvában - jelentette be hétfőn az orosz hidrometeorológiai központ igazgatója.
2019.12.02. 06:00

Kifutunk az időből - újabb sokkolást kapott a nagyvilág

Egyre drámaibb valósággal szembesülnek a klímaváltozás jeleit figyelő kutatók és egyre sokkolóbb jövőt vázolnak fel. Lassan kifutunk az időből, ezért muszáj mindenkinek cselekedni - hangsúlyozta Ürge-Vorsatz Diána az InfoRádióban. Felsorolta a legkritikusabb területeket és a teendőinket is. Ma 200 ország képviselői ülnek össze az ENSZ klímavédelmi konferenciáján Madridban.
2019.11.29. 16:24

Több ezren a budapesti klímatüntetésen

Kritikusnak minősítette a helyzetet a főpolgármester a 4. Globális Klímasztrájk budapesti eseményén. A tiltakozáson több ezren, többségében fiatalok vettek részt.
2019.11.19. 22:33

Szerb-uniós megállapodás a határvédelemről - a nap hírei

Marad a 9 tized százalékos jegybanki alapkamat. Várhatóan jövő tavaszra elkészül a kormány gyermekvédelmi stratégiája. 2021-től élesben működhet a közös távolsági busz és vasúti jegyértékesítés. Az InfoRádió legfontosabb keddi hírei.
2019.11.16. 15:25

Veszélyesebb a beltéri levegő, mint a kinti

A kevés vagy nem megfelelő szellőzés miatt a beltéri levegő akár kétszer olyan szennyezett lehet, mint a kültéri - mondta az InfoRádiónak az LG légkondicionáló üzletágának értékesítési vezetője. Nagy Sándor József hozzátette: a levegőminőséget hatékonyan javítják a különböző légtisztító készülékek, valamint a modern légkondicionáló berendezések, amelyek nagy hatásfokkal szűrik ki az egészségre ártalmas szennyeződéseket.
2019.09.26. 07:02

Áder Jánost a klímacsúcs után fogadta Donald Trump

A New York-i klímacsúcs teljesítette célját, lendületet adott az egyes országoknak az újabb cselekvésre a globális felmelegedés elleni küzdelemben, és ösztönözte a további vállalásokat - értékelte a konferenciát csütörtökön újságírók előtt nyilatkozva Áder János.
2019.09.12. 15:10

Óriási segítséget kapott a gyermekpszichiátriai osztály

Az Észak-Közép-budai Centrum, Új Szent János Kórház és Szakrendelő gyermekpszichiátriai osztályán a nyári forró napokon nem tudtak foglalkozásokat tartani a tetőtéri helyiségekben a hőség miatt, de a Zöld Klíma Kft. és a Hallgatók a Közösség Szolgálatában Országos Egyesület (HaKöSz) adományaként most már klimatizálták a tetőteret. Az intézménybe Polar klímát szereltek fel.
2019.08.30. 19:50

Klíma a 3-as metrón - lesz még sok izzadtságcsepp addig

A Világgazdaság értesülése szerint jövőre elkészülhet a 3-as metró első klimatizált szerelvénye. A Metróért Egyesület elnöke az InfoRádiónak elmondta: műszaki és anyagi szempontból is az alvázra szerelt légkondicionáló berendezés lenne optimális. Ráadásul ezzel nem buknánk el a járművek garanciáját – tette hozzá Bíró Endre
2019.08.28. 16:35

Lassan a 40 Celsius-fok fölötti időjárás lesz a szokványos

Nem az átlaghőmérsékletek emelkedésére, hanem a szélsőségek gyakoribbá válására kell felkészülni – figyelmeztetett az InfoRádió Aréna című műsorában Ürge-Vorsatz Diana klímakutató. Ezzel együtt a Kárpát-medencében is felkészülhetünk a Nyugat-Európában idén nyáron tapasztalt forróságra. A műsorban az is elhangzott, hogy nemcsak az egyszer használatosakat, hanem minden műanyag felhasználását vissza kellene szorítani.
2019.08.10. 09:03

Hőség fenyegette a pécsi Munkácsy-képeket

A kiállításnak otthont adó M21 Galériában kedden elromlott a klímaberendezés. Megnőtt a páratartalom és a hőmérséklet is elérte a 30 fokot, ami ártalmas a festményeknek.
2019.08.04. 07:07

Megszólalt a szaktárca a kórházi klimatizálás ügyében

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ biztosítja a kórházak számára a szükséges forrást, ha az intézmények soron kívül szereznének be műszaki berendezéseket – reagált a kórházi klímaberendezésekről szóló képviselői kérdésre az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.
2019.08.02. 12:22

Elképesztő időjárási rekord dőlhet meg

A feljegyzések 1880-as kezdete óta a legmelegebb hónap lehet az idei július a Földön az előzetes adatok szerint, ráadásul egy, a júniusi hőmérsékleti rekordokat megdöntő hónap után - közölte a Meteorológiai Világszervezet (WMO).
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018