INFORÁDIÓ 
2020. június 2. kedd
Anita, Kármen

kerékpárút

2020.05.12. 08:22

Először döntöttek az év hazai kerékpárútjáról

A szervezők a lakosság által beküldött magyarországi kerékpárutakról készült fotókat bocsátották szavazásra a Közlekedési kultúra napja facebook-oldalán, ahol a legtöbb szavazatot a Tatabánya-Tata szakasz kapta - közölte az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ.
2020.05.11. 17:38

Napi rekordok dőltek meg a budapesti kerékpáros közlekedésben

Normál napi rekordok dőltek meg szombaton több budapesti kerékpáros mérőponton, és az egész városban érezhető volt a forgalom növekedése. A mérések szerint eddig csupán a 2018-as I bike Budapest felvonuláson bicikliztek többen a Bem rakparti és Árpád hídi kerékpárszámlálók felett. A Kerékpárosklub szerint az adatok azt bizonyítják, hogy sokkal több budapesti biciklizne, ha több kerékpársáv lenne.
2020.03.07. 08:00

Úgy ér véget a szentendrei bringahídügy, hogy sokkal tovább tart

A belvárosi helyett az attól délre eső kerékpáros híd megvalósulását támogatták a szentendreiek. A város önkormányzata kéthetes véleménynyilvánító szavazást hirdetett, ezen a 22 ezer választásra jogosultból mintegy 2600-an vettek részt. Fülöp Zsolt polgármester szerint a városvezetésnek most lesz ideje a környezeti, természetvédelmi szempontokkal és a közlekedési igényekkel összhangban kijelölni az új híd pontos helyét, és a városhoz méltó hidat terveztetni. A Magyar Kerékpárosklub és Révész Máriusz nem örül.
2020.01.28. 20:49

Érdekes új lehetőségekről is beszámolt Révész Máriusz

Várhatóan 2022-ben már átadják a Budapestet a Balatonnal összekötő kerékpárút mindegyik szakaszát – mondta az Arénában Révész Máriusz. Az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos jelezte, jelenleg is zajlik a Giro d’Italia budapesti versenyútvonalának átgondolása. A műsorban az is elhangzott: nem lesznek olcsók a tiszai nyaralóhajók.
2019.09.18. 13:09

Nagy fejlesztés a Balaton környékén

Év végére elkészül a Győr-Balaton kerékpárút első szakasza, jövőre pedig a tervek szerint átadják a teljes úthálózatot - jelentette be az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.
2019.08.29. 16:25

Látványos művelet a Tiszán és két patakon

Az első mederelem beemelésével látványos szakaszához ért a Poroszló és Tiszafüred közötti, részben a Tisza-tó feletti kerékpárút építése, mely kiemelten fontos közlekedésfejlesztési projekt Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megye térségében.
2019.07.17. 18:13

Divat lett a kerékpározás, de jó értelemben

Mintegy 42 kilométernyi szakaszon újult meg eddig a Balatoni Bringakör – mondta az InfoRádiónak az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára. A munkálatok várhatóan ősszel folytatódnak, tette hozzá Cseresnyés Péter.
2019.05.25. 15:06

Igazi bombahírek a Balaton felé kerékpározóknak

Megkezdődtek a Balatoni Bringakör felújítási munkálatai - mondta az InfoRádióban az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese, Cseresnyés Péter. Az első szakaszban 42 kilométernyi szakasz készül el. Vannak fejlemények a Budapest-Balaton bringaút ügyében is.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018