INFORÁDIÓ
2021. április 15. csütörtök
Anasztázia, Tas

járulék

2020.12.14. 17:26

A volt diákoknak üzent a NAV

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt és nem tanul tovább, illetve nem helyezkedett el, és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosult, december 16-ától egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetnie - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn.
2020.11.05. 06:15

Fogy a levegő a szórakozóhelyi dolgozók körül

Bíznak abban, hogy szüneteltethetik a vállalkozásukat és mentesülnek a járulékfizetés alól azok, akik a szórakozóhelyeken dolgoznak. A kedden bejelentett korlátozások miatt ugyanis egyáltalán nem lesz bevételük például a lemezlovasoknak sem.
2020.09.14. 06:00

Mit kap, aki fizeti a tb-járulékot, és mit fizet, aki elmaradásban van?

Januártól fontos változások jönnek, és tb-szám hiányában nagy költséggel járhat egy egyszerűbb beavatkozás is, ezért az InfoRádió által megkérdezett egészségügyi közgazdász szerint mindenkinek érdemes addig utánajárnia, hogy rendben van-e a tb-befizetése.
2020.06.28. 11:23

Tállai: július 1-től újabb tízmilliárd forinthoz juthatnak a dolgozó nyugdíjasok

Július 1-től minden dolgozó nyugdíjasra érvényesek lesznek a kedvező adószabályok, így sem egészségbiztosítási, sem nyugdíjjárulékot nem kell fizetniük. A tehercsökkentés idén fél év alatt tízmilliárd forintot hagyhat az érintettek zsebében - közölte Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-vel.
2020.06.25. 10:28

Kéréssel fordult a kormányhoz a turisztikai szakma

A turisztikai szakmai szervezetek közösen kérik a kormányzatot, hogy a járulékkedvezmény fenntartásával segítse a dolgozók megtartását a minden elemző szerint még hosszú ideig válságtüneteket mutató ágazatban.
2020.04.07. 06:25

Mindenki számára segítséget kínál az adóhatóság a veszélyhelyzetben

A rendkívüli helyzetre való tekintettel külön aloldalt hozott létre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ahol minden olyan dokumentum megtalálható, amely segítségével fizetési könnyítést, adó- vagy járulékelengedést kérhet az a magánszemély vagy vállalkozás, aki fizetési nehézséggel küzd a koronavírus-járvány miatt.
2020.03.25. 20:29

Századvég: a visszaesés egy része egyértelműen átmeneti lesz

A cégek rövid távú túlélését szolgálják a kormányzat adó- és járulék elengedésre vonatkozó intézkedései – mondta az InfoRádiónak a Századvég Gazdaságkutató Zrt. makrogazdasági üzletágvezetője. Regős Gábor szerint azonban a koronavírus-járvány lecsengése után újra lesznek munkahelyek, és újra elindul a gazdaság.
2020.03.21. 16:33

Sok tízmilliárdot jelent az ötpontos intézkedéscsomag

A Portfolio összegzése szerint mintegy 40-50 milliárd forint adóelengedéséről döntött a kormány azzal, hogy több szektorban, köztük a turizmusban, a vendéglátásban és a szórakoztatóiparban elengedte a munkáltatói járulékfizetési kötelezettséget június 30-ig. A döntés szerint jelentősen csökken a munkavállalók járuléka, nem kell nyugdíj-járulékot fizetniük, az egészségbiztosítás díja pedig a törvényi minimum lesz. A gazdasági portál elemzője szerint azonban már most látszik, hogy további intézkedésekre lesz szükség.
2019.12.11. 13:20

Sokakat érintő, komoly változás lép életbe júliustól

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.
2018.12.05. 17:10

Bajba kerül, akinek lejár a diákja és nem lép a tettek mezejére

Annak a diáknak, akinek a diákigazolványa október végén lejárt, de nem tanulnak tovább, nem helyezkednek el és orvosi ellátásra más jogcímen sem jogosultak, be kell jelentkezniük a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz, és december 16-tól egészségügyi szolgáltatási járulékot kell fizetniük – tájékoztatta az InfoRádiót a NAV adószakmai szóvivője.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018