INFORÁDIÓ 
2020. február 23. vasárnap
Alfréd

igazságszolgáltatás

2019.11.28. 16:35

Aggódik a magyar bíróságok függetlenségéért az Európa Tanács

A strasbourgi székhelyű szervezet emberi jogi biztosa azt várja a magyar parlamenttől, hogy vizsgálja meg azt a nemrég előterjesztett törvényjavaslatot, amely módosítja az Alkotmánybíróságról, a bíróságok szervezetéről és igazgatásáról, valamint a bírák jogállásáról szóló sarkalatos törvényeket is.
2019.11.05. 08:07

Európába küld Iszlám Állam-harcosokat Törökország

Haza akarja küldeni a területétől megfosztott Iszlám Állam külföldi harcosait Törökország. Őket eddig az észak-szíriai kurd erők tartották táborokban, de most a törökök azzal szembesülnek, hogy nekik kell dönteni sorsukról.
2019.08.26. 21:05

Kilóra megvehető az igazságszolgáltatás Szlovákiában?

Zuzana Čaputová szlovák államfő szerint Szlovákiában az elmúlt években valaki uralni akarta az államot, és meg akarta vásárolni az igazságszolgáltatást, mint árut. Mindezt ma jelentette ki azt követően, hogy a rendőrség a Ján Kuciak újságíró meggyilkolásával gyanúsított Marián Kočner nagyvállalkozó ellen folytatott nyomozás során több bíró, sőt még az igazságügyi minisztérium államtitkárának telefonját is lefoglalta.
2019.02.02. 17:47

Vita Franciaországban dzsihadisták hazatelepítésének terve miatt

Egyre nagyobb politikai vitát kavar Franciaországban, hogy a kormány mintegy 130 francia állampolgárságú, szíriai kurdok által fogva tartott dzsihadista hazatelepítését tervezi. A helyzetet súlyosbítja, hogy idén harminc, terrorizmus miatt elítélt személy szabadul ki Franciaországban, mert letöltötték börtönbüntetésüket.
2018.07.08. 15:58

Gulyás Gergely: Románia ma demokrácia, de nem jogállam

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint restitúciós ügyekben sztálini alapokon áll a román igazságszolgáltatás. Gulyás Gergely a Mandinernek adott interjújában - amely a portálon vasárnap jelent meg - a Bánffy-perben hozott ítéletre reagálva úgy fogalmazott, Románia ma demokrácia, de nem jogállam.
2017.08.29. 08:05

Az utóbbi idők legnagyobb kihívása előtt áll az igazságszolgáltatás

Komoly változások következnek hamarosan az igazságszolgáltatásban: növekedni fog ugyanis a közigazgatási bíráskodás szakmai önállósága. Jelentősen nő a létszám, a bírói pályázatok első fordulóját már meghirdették. Képzést indítanak és új tárgyalótermeket alakítanak ki.
2017.07.19. 13:59

Kemény üzenetet küldött Varsónak az Európai Bizottság

A vitatott igazságügyi reform felfüggesztésére szólította fel a lengyel kormányt szerdán az Európai Bizottság, "súlyos aggodalmának" adva hangot amiatt, hogy a tervezett változtatások alááshatják a bírói függetlenséget Lengyelországban.
2016.05.12. 05:23

Konfuciuszi tanokkal nevelik a kínai rabokat

A konfuciuszi tanokkal okítják a rabokat a kelet-kínai Santung tartomány egy börtönében, s szakértők máris a kezdeményezés országos elterjesztését javasolják.
2016.04.11. 19:34

Trócsányi: nélkülözhetetlen az ügyvédség

Nélkülözhetetlen szerepe van az ügyvédségnek a jogállami igazságszolgáltatásban, az ügyvédi hivatás különös jelentőséggel bír az alapjogok biztosításában - hangsúlyozta az igazságügyi miniszter hétfőn Budapesten, Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság elnökhelyettese könyvének bemutatóján.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018