INFORÁDIÓ 
2020. február 24. hétfő
Szökőnap

határellenőrzés

2020.01.15. 16:35

Valóban lehet határellenőrzés Nagy-Britannián belül

Az Európai Unió megerősítette, hogy határellenőrzés lehet Nagy-Britannián belül a Boris Johnsonnal kötött brexit-alku értelmében. Ezzel ellentmondott a brit miniszterelnöknek, aki ezt többször tagadta a decemberi választási kampányban.
2019.10.10. 11:00

Drasztikus lépésre szánta el magát Dánia

Ideiglenesen visszaállítja a határellenőrzést svédországi határain a jövő hónaptól. A döntés hátterében az az augusztusi robbantásos támadás áll, amelyet a dán adóhivatalná követtek ell, és amelynek a végrehajtásával két huszonéves svéd állampolgárt vádoltak meg.
2019.09.29. 14:06

Németország megerősíti a határellenőrzést

Németország jelentősen megerősíti a szövetségi rendőrség jelenlétét határain az illegális bevándorlók és embercsempészek kiszűrése végett - mondta Horst Seehofer német belügyminiszter a Bild am Sonntag című vasárnapi lapnak adott interjújában, amelyből hírügynökségek előzetesen részleteket közöltek.
2019.08.30. 18:20

Teljes a káosz az uniós határellenőrzésben

Újra, vagyis inkább már jó ideje ellenőrzés van a magyar-osztrák határon Hegyeshalomnál. Gyévai Zoltán, a BruxInfo főszerkesztője szerint az Európai Bizottság megválasztott elnökének nemcsak a migrációs kérdést, hanem a schengeni térségben tapasztalható problémákat is meg kell oldania.
2019.08.20. 10:30

Boris Johnson átmeneti megoldást javasolt

A brit kormányfő levelet írt Donald Tusknak, ebben fejtette ki álláspontját. Borús új információk jöttek az uniós állampolgárok utazási lehetőségeivel kapcsolatban is.
2018.07.09. 15:48

Visszaállították a határellenőrzést Tirolnál

Vasárnap éjféltől öt napig vizsgálják a beutazókat az olasz-osztrák határon, a Brenner-hágónál, illetve a német-osztrák határon, a többi között a Kiefersfelden/Kufstein határátkelőhelyen.
2018.07.06. 13:45

Juncker: újabb, súlyosabb problémák jöhetnek Európában

Az Európai Bizottság szeptemberben bemutatja a külső határellenőrzés fokozását célzó, mások mellett Ausztria javaslata alapján készült tervezetét - közölte Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke Bécsben, Sebastian Kurz osztrák kancellárral közösen tartott sajtótájékoztatóján.
2018.04.19. 14:25

Ausztria is ellenőrizné a határt Németország felé

Elképzelhető, hogy Ausztria bevezeti a határforgalom ellenőrzését Németország felé az év második felében, soros EU-elnöksége idején - mondta Herbert Kickl osztrák belügyminiszter a Salzburger Nachrichten című lapban csütörtökön megjelent interjúban.
2018.03.16. 19:24

Falat épít egymás között két ország

Thaiföld és Malajzia eldöntötte, hogy közösen épít egy tizenegy kilométer hosszú falat közös határukon a bűnözés és emberkereskedelem megfékezése céljából - jelentették be pénteken a thaiföldi fővárosban.
2017.12.01. 13:51

Újra főhet a fejük a Brexit-tárgyalóknak

A londoni alsóház illetékes szakbizottsága szerint nehéz elképzelni, hogyan kerülhető el a fizikai határellenőrzés visszaállítása az Ír Köztársaság és Észak-Írország között az Egyesült Királyság EU-tagságának megszűnése után.
2017.11.15. 17:59

A szlovák belügyminiszter szerint rossz döntés a határellenőrzés visszaállítása

„Szlovákia minden erejével ellenzi, hogy a schengeni övezeten belül visszaállítsák a határellenőrzést, amennyiben erre nem szolgáltat okot a biztonsági helyzet” – jelentette ki Robert Kaliňák szlovák belügyminiszter, a Szlovákia schengeni térségbe való belépésének 10. évfordulójára rendezett konferencián.
2017.11.08. 20:06

Újra lecsap a szigor Magyarország határain

Ismét szisztematikus határellenőrzésre, vagyis ki- és belépéskor is ellenőrzésre kell számítani Magyarország schengeni külső határain a turistaszezon végével, miután a kormány visszavonta az intézkedés ideiglenes felfüggesztéséről szóló határozatát.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018