INFORÁDIÓ
2021. június 22. kedd
Paulina

házelnök

2021.02.22. 19:05

Kövér László: keresztények vagyunk, de balekok nem

A kormánytöbbség szándéka szerint az elmúlt években megszokott rendben, június 15-ig kész lehet az ország jövő évi költségvetése – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. A Fidesz országos választmányának elnökeként elmondta, olyan eszközökkel fognak küzdeni a 2022-es választáson, amilyen eszközöket velük szemben bevetnek. Beszélt a jelöltállítás morális szempontjairól, az ellenzéki együttműködésről, valamint arról, hogy a kormányzati sikerek ellenére miért nem lehet eredménykampányt folytatni.
2020.07.07. 19:00

Kövér László: hideg polgárháború zajlik a világban, és nem tudom, hol lesz a vége

A politikai intézményrendszerbe vetett bizalom is meglehetősen gyenge lábakon áll, és ez óriási baj – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy hiányolja az érdemi vitákat a parlamentből, hogy miért nem volt digitális ülésezés, hogy mi áll a George Floyd-ügy hátterében és hogy mit remélhet Magyarország az unió német soros elnökségétől. Az interjú szerkesztett, rövidített változata.
2020.06.30. 17:40

A szlovák házelnökkel tárgyalt Orbán Viktor

A V4-együttműködés, a nemzeti érdekek képviselete, a családpolitika és az illegális bevándorlás ügyében is egyetértés volt a magyar kormányfő és Boris Kollár, között kettejük budapesti tárgyalásán.
2019.09.10. 20:08

Felbomlik a "rend": távozik a celebbé lett brit házelnök

Távozik a brit politikából az európai kontinensen is celebbé lett parlamenti elnök, John Bercow. „Rendet, rendet!” – kiáltásai ikonilkussá váltak, október végétől már valaki másra vár a feladat. Bercow, aki konzervatív képviselő, a keményvonalas konzervatív brexitpártiak fő céltáblája lett az utóbbi hónapokban.
2019.04.03. 20:52

Brexit: történelmi esemény a brit parlamentben

Évtizedek óta példátlan módon döntetlen eredménnyel végződött szerda este a londoni alsóházban egy szavazás, amelynek arról kellett volna döntenie, hogy a képviselők tartsanak-e további vitákat és véleménynyilvánítási célú szavazásokat a brit EU-tagság megszűnésének (brexit) feltételrendszerét rögzítő, eddig háromszor elutasított megállapodás alternatíváiról.
2018.12.18. 10:38

Kövér László: szép évek elé néző Magyarországot látok magam előtt

Szigorítana a házszabály fegyelmi rendelkezésein Kövér László, az Országgyűlés elnöke, de nem várja ettől, hogy megakadályozza az ellenzéki akciókat. A házelnök az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a minisztériumi apparátusok blokkoló erejéről, az azonnali kérdések kiüresedéséről és a bizottsági ülések nyilvánosságáról is. A politikus, aki egyben a Fidesz országos választmányának elnöke is, részleteket árult el az EP-lista összeállításáról és a kormányzás hosszú távú terveiről is. A beszélgetés rövidített, szerkesztett változata.
2017.04.24. 22:09

Pozsonyban találkoztak az EU házelnökei

Vasárnap kezdődött és hétfőn délután ért véget az Európai Unió házelnökeinek pozsonyi csúcstalálkozója. Az egyeztetés fő témája az Európai Rendőrségi Hivatal, vagyis az Europol volt és az, hogy miként ellenőrizhetnék a tagállamok nemzeti parlamentjei a hivatal működését. Mintegy 300 résztvevő érkezett a szlovák fővárosba.
2016.08.22. 13:52

Életmentő országgyűlési őrt tüntetett ki a házelnök

A Házelnöki Érdemjel bronz fokozatával tüntette ki Kövér László, a parlament elnöke azt az országgyűlési őrt, aki megmentette egy vízbe esett ember életét Siófokon augusztus közepén - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája hétfőn az MTI-vel.
2016.07.07. 21:49

Távozott hivatalából a felfüggesztett brazil házelnök

Bejelentette távozását csütörtökön Eduardo Cunha, a brazil kongresszus alsóházának elnöke, akit Dilma Rousseff brazil államfőhöz hasonlóan korrupció gyanúja miatt korábban ideiglenesen már felfüggesztettek hivatalából.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018