INFORÁDIÓ 
2021. január 20. szerda
Fábián, Sebestyén

fuvarozás

2020.10.21. 18:13

Egyik csapás éri őket a másik után

Nehéz időszakot élnek a közúti fuvarozók, nyakukon ugyanis az Európai Unió által jóváhagyott mobilitási csomag, ami miatt lehetnek vállalatok, amelyek lehúzzák a rolót. Az, hogy szinte az összes turistabusz áll, már csak hab a tortán.
2020.09.04. 19:00

Egyre nagyobb bajban vannak a fuvarozók

Kigazdálkodhatatlan terhet jelent a fuvarozó vállalkozásoknak a nem kamionnal hazatérő sofőrök koronavírus-tesztelése. Az ágazat továbbra is szenved, és lassabb teljesítésre számít a határzár miatt.
2020.08.15. 18:23

Jövőre bevezethetik a csaló fuvarozókat ellenőrző rendszert

Jól halad a csaló fuvarozókat kiszűrő közúti digitális engedély-ellenőrzési rendszer előkészítése, kormánydöntést követően ősszel már a tesztelhetik is - mondta az InfoRádiónak Karmos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének főtitkára.
2020.03.27. 21:16

Rendkívül komolyan veszik a helyzetet – beszámoló egy magyar kamionostól

Az áruforgalmazó cégek is sorban rendelik el a kényszerszabadságot a dolgozóiknak a koronavírus-járvány miatt – mondta az InfoRádiónak egy magyar kamionsofőr, aki jelenleg Hollandiából tart Ausztriába, és korábban járt Olaszországban, Németországban, illetve Franciaországban is. Szirmai Vera, az InfoRádió volt munkatársa szerint nagyon komolyan veszik az óvintézkedéseket, hiszen súlyosan fertőzött területeken haladnak át.
2020.03.18. 20:48

Könnyített karanténintézkedések a TIR sofőröknek

Az áruszállítás fenntartása érdekében könnyítést kaptak a határt átlépő fuvarozók a karanténintézkedések alól - mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Árvai Tivadar, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének kommunikációs menedzsere. Kérik a lakosságot, hogy de diszkriminálják vírushordozóként a sofőröket és családjaikat.
2020.01.29. 21:31

Az autógyárak működését is veszélyezteti a szlovák fuvarossztrájk

Két héttel a szlovákiai teherfuvarozók sztrájkja után ismét több kilométeres torlódások alakultak ki azokon a határátkelőkön, amelyeket újból blokád alá vett a fuvarozókat tömörítő UNAS érdekszervezet. A szlovák kormányfő jelezte, a fuvarozók anélkül támasztanak feltételeket a kormánnyal szemben, hogy meglenne bennük a hajlandóság az egyezségre.
2020.01.14. 10:35

A szlovák fuvarosok szerint olajat öntött a miniszterelnök a tűzre

Hétfőn is folytatódott a Szlovákiai Teherfuvarozók Uniójának sztrájkja, amelynek tagjai több határátkelőn akadályozták az áthaladást. Vasárnap este tíz órától minden irányból elállták a 3,5 tonnát meghaladó gépjárművek számára fenntartott utakat. Ugyanakkor a személyforgalmat, az állatokat és a gyorsan romlandó élelmiszert szállító kamionokat átengedték. A határblokádot végül hétfő délután felfüggesztették, de a kamionok nem hagyták el a helyüket.
2020.01.08. 09:02

A közutak megbénításával fenyegetnek a szlovák fuvarozók

Kamionos sztrájk borzolta kedden az autósok idegeit Pozsonyban. A Szlovákiai Fuvarozók Uniója, az UNAS sofőrjei a hosszú ideje emelkedő útadó, a fogyasztói adó és üzemanyagadó, valamint a számvevőszék által feltárt nem gazdaságos autópályadíj-beszedés ellen tiltakoztak. Azt mondták, keddi megmozdulásuk csupán figyelmeztető jellegű volt, de ha nem történik előrelépés, akkor egész Szlovákiát megbéníthatják.
2019.09.19. 14:21

Deli Andor: Kelet-Európa és a józan ész alulmaradt

Elutasította a fuvarozói szektor új szabályozásáról szóló álláspont újratárgyalásának lehetőségét az Európai Parlament (EP) közlekedési bizottsága. A magyar politikus szerint azonban még nincs minden veszve.
2019.04.04. 22:20

Kialakította álláspontját az EP a fuvarozók ügyében

Elfogadta a fuvarozói szektor új szabályozásáról szóló tárgyalási mandátumát csütörtökön az Európai Parlament (EP), így megkezdődhetnek az intézményközi egyeztetések a közösségi kiküldetési irányelvhez is kapcsolódó kérdésben.
2019.01.10. 09:42

Nagy változások jöhetnek a fuvarozásban

Az egyeztetés alatt álló rendelkezések minden uniós vállalkozást versenyhátrányba hoznak a harmadik országokból érkező szállítókkal szemben, amelyek az európai piac egy jelentős részét azonnal átvehetik - hívták fel az Európai Bizottság és az Európai Parlament képviselőinek figyelmét egységes fellépéssel a bolgár, lengyel, litván és magyar szakminisztériumi vezetők Brüsszelben.
2018.09.21. 09:40

Big data a NÚSZ-nál

Business Intelligence szolgáltatásokkal lép piacra a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. Az új üzletág az útdíjfizetéssel és úthasználattal kapcsolatos, növekvő tudományos és üzleti igényeket elégíti ki.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018