INFORÁDIÓ 
2020. április 9. csütörtök
Erhard

fuvarozás

2020.03.27. 21:16

Rendkívül komolyan veszik a helyzetet – beszámoló egy magyar kamionostól

Az áruforgalmazó cégek is sorban rendelik el a kényszerszabadságot a dolgozóiknak a koronavírus-járvány miatt – mondta az InfoRádiónak egy magyar kamionsofőr, aki jelenleg Hollandiából tart Ausztriába, és korábban járt Olaszországban, Németországban, illetve Franciaországban is. Szirmai Vera, az InfoRádió volt munkatársa szerint nagyon komolyan veszik az óvintézkedéseket, hiszen súlyosan fertőzött területeken haladnak át.
2020.03.18. 20:48

Könnyített karanténintézkedések a TIR sofőröknek

Az áruszállítás fenntartása érdekében könnyítést kaptak a határt átlépő fuvarozók a karanténintézkedések alól - mondta el az InfoRádió Reggelinfó című műsorában Árvai Tivadar, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének kommunikációs menedzsere. Kérik a lakosságot, hogy de diszkriminálják vírushordozóként a sofőröket és családjaikat.
2020.01.29. 21:31

Az autógyárak működését is veszélyezteti a szlovák fuvarossztrájk

Két héttel a szlovákiai teherfuvarozók sztrájkja után ismét több kilométeres torlódások alakultak ki azokon a határátkelőkön, amelyeket újból blokád alá vett a fuvarozókat tömörítő UNAS érdekszervezet. A szlovák kormányfő jelezte, a fuvarozók anélkül támasztanak feltételeket a kormánnyal szemben, hogy meglenne bennük a hajlandóság az egyezségre.
2020.01.14. 10:35

A szlovák fuvarosok szerint olajat öntött a miniszterelnök a tűzre

Hétfőn is folytatódott a Szlovákiai Teherfuvarozók Uniójának sztrájkja, amelynek tagjai több határátkelőn akadályozták az áthaladást. Vasárnap este tíz órától minden irányból elállták a 3,5 tonnát meghaladó gépjárművek számára fenntartott utakat. Ugyanakkor a személyforgalmat, az állatokat és a gyorsan romlandó élelmiszert szállító kamionokat átengedték. A határblokádot végül hétfő délután felfüggesztették, de a kamionok nem hagyták el a helyüket.
2020.01.08. 09:02

A közutak megbénításával fenyegetnek a szlovák fuvarozók

Kamionos sztrájk borzolta kedden az autósok idegeit Pozsonyban. A Szlovákiai Fuvarozók Uniója, az UNAS sofőrjei a hosszú ideje emelkedő útadó, a fogyasztói adó és üzemanyagadó, valamint a számvevőszék által feltárt nem gazdaságos autópályadíj-beszedés ellen tiltakoztak. Azt mondták, keddi megmozdulásuk csupán figyelmeztető jellegű volt, de ha nem történik előrelépés, akkor egész Szlovákiát megbéníthatják.
2019.09.19. 14:21

Deli Andor: Kelet-Európa és a józan ész alulmaradt

Elutasította a fuvarozói szektor új szabályozásáról szóló álláspont újratárgyalásának lehetőségét az Európai Parlament (EP) közlekedési bizottsága. A magyar politikus szerint azonban még nincs minden veszve.
2019.04.04. 22:20

Kialakította álláspontját az EP a fuvarozók ügyében

Elfogadta a fuvarozói szektor új szabályozásáról szóló tárgyalási mandátumát csütörtökön az Európai Parlament (EP), így megkezdődhetnek az intézményközi egyeztetések a közösségi kiküldetési irányelvhez is kapcsolódó kérdésben.
2019.01.10. 09:42

Nagy változások jöhetnek a fuvarozásban

Az egyeztetés alatt álló rendelkezések minden uniós vállalkozást versenyhátrányba hoznak a harmadik országokból érkező szállítókkal szemben, amelyek az európai piac egy jelentős részét azonnal átvehetik - hívták fel az Európai Bizottság és az Európai Parlament képviselőinek figyelmét egységes fellépéssel a bolgár, lengyel, litván és magyar szakminisztériumi vezetők Brüsszelben.
2018.09.21. 09:40

Big data a NÚSZ-nál

Business Intelligence szolgáltatásokkal lép piacra a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. Az új üzletág az útdíjfizetéssel és úthasználattal kapcsolatos, növekvő tudományos és üzleti igényeket elégíti ki.
2018.09.06. 05:00

Itt a jövő - nem kell többé slusszkulcs

Feleslegessé teszi a slusszkulcs használatát - egyelőre teherjárműveknél - egy új megoldás. A technológia a vezető okostelefonját hitelesíti és nyitja ki az utasteret a gépjárműben elhelyezett vezeték nélküli érzékelők segítségével - közölte a fejlesztő BOSCH kommunikációs munkatársa, Hack Mónika az InfoRádió Oksovilág című műsorában.
2018.08.28. 19:23

Fuvarozók, figyelem: új szolgáltatással elkerülhető a bírság!

Új kényelmi szolgáltatást vezetett be a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., így a fuvarozók már SMS-ben is értesülnek az úthasználatot érintő legfontosabb információkról. A kényelmi szolgáltatással tovább javulhat a jogkövető magatartást tanúsító fuvarozók aránya.
2017.08.17. 15:17

Budapest visszakerül a térképre

Az idén bejelentett tengerentúli repülőgép járatokkal csökkenthető az elszigeteltség, amely a Malév csődje miatt alakult ki. Turi Ferenc légügyi szakértő mondta el a részleteket.
2017.08.14. 09:18

Súlyos trauma a magyar gazdaságban

Sokkal nagyobb traumát okoz a közúti fuvarozók számára a nemzeti tengelysúlymérő rendszer bevezetése, mint amilyet a megtett úttal arányos díjfizetésre való áttérés jelentett 2013-ban.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018