INFORÁDIÓ 
2020. november 28. szombat
Stefánia

fogyasztó

2020.11.21. 08:19

Hamisítványok: kevésbé dőlünk be, de kevésbé ítélkezünk is

A magyar lakosságnak csak a 11 százaléka vásárolt az elmúlt egy évben tudatosan hamis termékeket, egyre kevesebben értékelik viszont bűncselekményként a hamisítványok terjesztését – derült ki a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület és Tárki legfrissebb fogyasztói felméréséből.
2020.10.04. 20:00

Mindenkit érintő, szigorodó szabályok jönnek januártól

Lényeges változásokra kell felkészülniük a vállalkozásoknak 2021. január 1-jétől a szavatossági és jótállási igényekkel kapcsolatban. A PwC Magyarország szakértői a vonatkozó rendeletek legfontosabb elemeire emlékeztetnek.
2020.02.03. 10:37

Látványosabb lett az infláció igazságtalansága

A Portfolio gazdasági portál a magyarországi árrobbanásról közöl cikket, és bemutatja, hogy miért érzi teljesen másképp az inflációt az alacsony jövedelmű fogyasztó, mint a jól kereső, továbbá miért örülhet az egészséges életmódot folytató és miért bosszankodhat az, aki dohányzik és alkoholt fogyaszt.
2018.08.31. 13:09

Lezárult a Google elleni versenyfelügyeleti eljárás

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta a Google LLC (Google) vállalását, amely a fogyasztók kiegyensúlyozottabb tájékoztatását szolgálja a Google fiókban elérhető funkciókról - közölte a versenyhivatal.
2017.11.11. 18:03

Hogyan spórolhatunk egy vitán?

November elejéig több mint 6 millió forintot takarított meg az online vitarendezés a magyar fogyasztóknak. Kóródy Dávid, a Budapesti Békéltető Testület hivatalvezetője mondta el a részleteket.
2017.03.27. 15:57

Utazna? Ezt érdemes tudnia

A Budapesti Békéltető Testület ajánlást fogalmazott meg a fogyasztók és a vállalkozások részére az utazási szolgáltatásokról, melyben a vállalkozások által követendő magatartásra és a tudatosabb fogyasztói döntésekre hívja fel a figyelmet. A testület részletes tájékoztatást ad az utazások során leggyakrabban felmerülő fogyasztóvédelmi problémákról is.
2016.12.01. 17:48

Fontos Főgáz-számla érkezett

Megérkeztek az első számlák a Főgáztól azoknak a fogyasztóknak, akik őszig a Tigáz ügyfelei voltak - mondta az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató kommunikációs igazgatója.
2016.09.24. 21:00

Fogyasztótabletták: az ismert színész sem garancia

A fogyasztói tudatosságot javító kampányt indított a Gazdasági Versenyhivatal Versenyügyi Tanácsadó Irodája. Az iroda szóvivője elmondta: gyakori, hogy egyes termékeket jól ismert művészekkel, színészekkel reklámoznak, de ez nem jelent garanciát arra, hogy a reklámban közölt állítások mindig igazak is.
2016.09.22. 08:00

A használt autókkal van a legtöbb probléma

Leggyakrabban a gyümölcsök és zöldségek, húsételek vásárlását, illetve a használt autókat tartják a legproblémásabbnak a fogyasztók. A szolgáltatások területén pedig a pénzügyi szolgáltatások teljesítettek a legrosszabbul.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018