INFORÁDIÓ 
2021. január 20. szerda
Fábián, Sebestyén

felmérés

2020.12.15. 12:48

Koronavírus: óvatosabbak és pesszimistábbak lettünk – az oltással szemben is

A vakcina megérkezése önmagában nem jelenti a járvány végét, a lakosság a vészhelyzet elhárulásáról szóló hivatalos hatósági bejelentés után fog megnyugodni – derül ki az Ipsos Covid-19 kutatássorozatának decemberi eredményeiből. Az újra növekvő bizonytalansággal együtt a médiába vetett bizalom korábban sosem látott szintre nőtt.
2020.12.14. 21:38

Szokatlan dolgok derültek ki a magyar szinglikről

A boldogság és a magány elsőre egymástól teljesen különálló fogalmaknak tűnnek, és azt hihetnénk, hogy egy magányos egyedülálló csakis boldogtalan lehet, pedig a helyzet ennél sokkal árnyaltabb.
2020.12.14. 11:35

Hová tűntek a koraszülött babák a karantén ideje alatt?

Nemzetközi kutatás indult a koraszülések számának drasztikus visszaesése okán. A vizsgálat legfőbb célja olyan okokat feltárni, amely segíthet a koraszülések visszaszorításában a teljes populációban. A nemzetközi összefogásban Magyarországot a Melletted a helyem Egyesület és Szabó Mikós PhD Med Habil egyetemi docens, a Semmelweis Egyetem Neonatológiai Tanszéki Csoport vezetője képviseli.
2020.12.13. 15:10

Meglepő felmérés érkezett a hazai internethasználatról

A magyarok 16 százaléka bízik csak az internetes közösségi oldalakon megjelenő információkban, de az offline médiával szemben is nagy a bizalmatlanság – a többi között ez derül ki abból a felmérésből, amelyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutatóintézete végzett négy közép-európai országban.
2020.12.13. 12:40

Itt vannak a legnagyobb műanyagszennyezők

Már harmadik éve a Coca-Cola, a Pepsi és a Nestlé felel a legtöbb műanyagszemétért a világon: a Break Free From Plastic nevű szervezet nulla fejlődést lát abban, ahogyan műanyag-kibocsátásait kezeli a három dobogós multi.
2020.12.10. 13:52

Kiderült, mit várnak az emberek az új Duna-hídtól

A belváros forgalomcsillapítását, jobb közlekedési kapcsolatokat és a környező területek fejlődését várják leginkább az emberek az új Duna-hídtól - közölte a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) Nonprofit Zrt. felmérésének eredményét.
2020.12.07. 20:58

Nemi betegségek: Magyarországon nem drámai a helyzet, de…

Az AIDS elleni küzdelem világnapján új edukációs programmal jelentkezik az UNICEF Magyarország. A MAC AIDS Fund támogatásával útjára indított kezdeményezés célja a nemi úton átadható betegségek terjedésének megakadályozása a fiatalok körében. A program keretében megvalósuló reprezentatív felmérés elsősorban arra kereste a választ, hogyan vélekedik a társadalom a szexuális nevelésről.
2020.12.07. 11:04

Lesz elég fenyőfa karácsonyra?

A korábban évente fenyőfát vásárlók 5-6 százaléka tartja elképzelhetőnek, hogy a vírushelyzet miatt idén nem állít hagyományos karácsonyfát – derül ki az Agroinform.hu felméréséből. A termelők 42 százaléka is visszafogottabb forgalomra számít idén a koronavírus-járvány miatt.
2020.12.06. 11:00

Home office: rengeteg tennivalójuk lenne még a cégeknek

Nem nőtt számottevően az otthonról dolgozók száma a koronavírus első hullámához képest, a kollégák teljesítményének nyomon követése azonban még mindig problémát okoz a magyar cégeknél – derült ki az informatikai háttérfejlesztésekkel foglalkozó Infosector Kft. friss kutatásából. A kutatás rámutatott, a csapatszellem fenntartására egyre gyakrabban alkalmaznak „hibrid iroda” megoldásokat, ugyanakkor ennek biztonsági kockázatát alábecsülik a cégvezetők.
2020.12.01. 10:17

Maszkviselésben hozzuk az európai átlagot, de távolságtartásban…

A magyar boltokban az európai átlagnál jobban ügyelnek a maszkviselésre, ugyanakkor majdnem az üzletek felében a vevők és az eladók sem tartják be a kötelező távolságot – derült ki a próbavásárlásokkal foglalkozó MSPA Europe/Africa 15 országot érintő friss felméréséből.
2020.11.29. 19:05

Infrastruktúra: nem állunk épp az elégedettségi rangsor elején

Javult a hazai közlétesítmény-hálózat lakossági megítélése, az elmúlt évekhez képest, de így is a legkevésbé elégedett nemzetek egyike a magyar. Ez derül ki az Ipsos 27 országban, köztük Magyarországon is végzett felméréséből. A szociális infrastruktúrák, kórházak, iskolák fejlesztését tartják leginkább szükségesnek itthon.
2020.11.29. 12:36

Hiába tudjuk, hogy nem szabad, napról napra tömjük a zsírszörnyet

A Dunántúli Regionális Vízmű felmérése szerint a felhasználók többsége tisztában van azzal, hogy a zsiradékok és ételmaradékok dugulást okoznak a csatornahálózatban, mégis minden harmadik válaszadó a lefolyóba önti a fáradt, használt olajat. Ezzel nemcsak a csatornákat, de a környezetet is károsítják.
2020.11.09. 19:11

HÖOK: a kollégiumokban maradnának a diákok

A koronavírus terjedése miatt a felsőoktatás átáll online oktatásra, a kollégiumokat is bezárják – jelentette be a miniszterelnök. Az egyetemi hallgatók részben ezt szerették volna, a kollégiumokat azonban mindenképpen nyitva tartanák.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018