INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 6. csütörtök
Berta, Bettina

felmérés

2020.08.01. 17:26

Egészen mások a magyarok félelmei, mint a világátlagé

Míg globális szinten a koronavírus mellett a munkanélküliség a legfőbb félelme a lakosságnak, nemzetközi összehasonlításban Magyarországon az egyik legalacsonyabb az említése e kettőnek. Az Ipsos világszerte közel húszezer ember megkérdezésével zajló kutatása 27 ország lakosságának véleményét tükrözi.
2020.07.27. 09:51

Nehezebb lett itthon bekerülni a milliomosklubba

Egyre több magyarból válik prémium banki ügyfél, a jelek szerint nem okozott különösebb fennakadást a koronavírus-válság. Ugyanakkor egyre több a limitemelés a szolgáltatóknál, a „tagsághoz” havi szinten már legalább 400 ezres fizetés kell.
2020.07.16. 09:23

Felmérés: digitális összefogással élhetőbbnek látják a magyarok a jövőt

Összefogás, tettrekészség, meglátni az élet szépségeit, kevesebb rohanás és több együtt töltött idő – ezek a fontosabb dolgok, amelyeket a magyarok továbbvinnének a koronavírus miatti korlátozások idejéből. A Telekom legfrissebb kutatása szerint tízből heten gondolják azt, hogy a digitális megoldások és a vírus miatti korlátozások eredményeképp életformánk végérvényesen megérett a változásra, és ebben nagy szerepe volt és lesz az internetnek.
2020.07.11. 10:30

A vágyaikról vallottak a nevelőszülők

A magasabb anyagi juttatások mellett több szabadidőt és segítséget is szeretnének a nevelőszülők – ez derül ki az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa legfrissebb felméréséből. A civilszervezet arra volt kíváncsi, mivel könnyíthetnék a nevelőszülők munkáját.
2020.07.05. 13:02

Fenntarthatóság: lemondanánk az autóról, mégsem tesszük

Reprezentatív felmérést készített a WWF Magyarország arról, hogy mely környezeti problémákat érzi a legégetőbbnek a magyar városi lakosság, kitől várják az emberek a megoldást, és ők maguk milyen új környezettudatos szokásokat vezettek be az életükbe.
2020.07.01. 05:40

Kevésbé tűnnek önkritikusnak a magyar autósok

A válaszadók szerint a telefonálás és a gyorshajtás a legnagyobb probléma – derül ki a K&H biztos jövő felméréséből. De a valóságban nem ezekért járt a legtöbb büntetés.
2020.06.21. 20:48

Így alszik, illetve nem alszik a magyar

Egy üzlethálózat 6000 fős felméréséből érdekes következtetéseket sikerült levonni a magyarok alvási szokásairól. Íme, az eredmények!
2020.06.17. 06:00

Elharapódzott az agresszív, erőszakos közlekedés a magyar utakon

Az agresszív közlekedés már mindenhol jelen van, derül ki a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató online felméréséből. A válaszadók 99 százaléka a büntetőfékezést tartja a legveszélyesebbnek – ismertette az InfoRádiónak a társaság vezérigazgatója.
2020.06.06. 07:33

Meglepő adatok az ingyenes parkolásról

A megkérdezettek kilenc százaléka váltott azért autóra a tömegközelekdés helyett, mert ingyenes lett a parkolás – derül ki egy friss felmérésből.
2020.06.02. 20:38

Felméréssel derítették ki, mit gondolnak a magyarok a trianoni békeszerződésről

Mit tud az anyaországi magyar társadalom a száz évvel ezelőtt megkötött trianoni békeszerződésről, annak vélt vagy valós előzményeiről, illetve következményeiről? Milyen ismeretei vannak a határon túli magyar közösségekről? Ezt vizsgálták annak az országos telefonos közvélemény-kutatásnak a keretében, amelynek egyik szervezője az MTA Lendület Trianon 100 Kutatócsoport volt. A felmérés szerint a magyarok 94 százaléka igazságtalannak és túlzónak tartja a békeszerződést.
2020.06.02. 06:40

Nem romlottak a lakásfelújítási kilátások

Alig, csak a hibahatáron belül változtak a lakosság lakásfelújítási és korszerűsítési, a következő egy évre vonatkozó várakozásai az első negyedévben az előzőhöz képest, és éves alapon is stagnálás érezhető a GKI Gazdaságkutató Zrt. és a Masterplast Nyrt. közös, májusi felmérése szerint, amit a koronavírus-járvány hatására tekintettel nagyon kedvező fejleménynek tartanak.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018