INFORÁDIÓ 
2020. április 9. csütörtök
Erhard

elemző

2019.07.23. 18:45

Kivár a jegybank - így értékelnek az elemzők

Még jó ideig fenntarthatja a jelenlegi monetáris kondíciókat a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amely továbbra is kivár a szigorítással az elemzők szerint, akik a várakozásokkal megegyezőnek nevezték a monetáris tanács keddi döntését a kamatok és kondíciók fenntartásáról.
2019.05.08. 12:58

Lendületben az ipari termelés, optimisták az elemzők

Az ipari termelés növekedési ütemének gyorsulása érdemben növelte a szektor hozzájárulását az első negyedévi GDP-növekedéshez - állapították meg elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közölt adatait kommentálva.
2018.06.20. 21:29

Elemzők rámutattak, hogyan üthetnek vissza Trump büntetővámjai

Londoni pénzügyi elemzők szerint az amerikai gazdaságra és a fogyasztókra is visszaüthetnek a kínai termékekre már bejelentett, de főleg a kilátásba helyezett még további importvámok, tekintettel arra, hogy az amerikai piacra irányuló kínai export zöme fogyasztási cikk.
2018.05.29. 15:17

Pánik Olaszország miatt - mi lesz a forinttal?

Drámai összeomlás zajlik az olasz kötvénypiacokon, a hozamok az elmúlt két napban többéves csúcsra ugrottak. Weinhardt Attila, a Portfolio vezető elemzője az InfoRádiónak elmondta, negyed évszázada nem volt ekkora kötvénypiaci zuhanás, de a forint helyzete egyelőre stabil.
2018.04.30. 16:02

Londoni elemzők az MNB várható kamatdöntéséről

Londoni pénzügyi elemzők szerint a közép-európai EU-gazdaságokban "mindenki előtt rejtély", hogy a bérkiáramlás miért nem szűrődik át a fogyasztói szintű inflációba, de a jelenség nagy valószínűséggel azt is jelenti, hogy a térség jegybankjai a közeljövőben nem emelik alapkamatukat, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) részéről pedig "távoli" a kamatemelés kilátása.
2018.03.28. 10:42

Elemzők: ez a legnehezebben mérhető választás a rendszerváltás óta

A szavazási és az átszavazási hajlandóságot a legnehezebb mérni az idei választás előtt – hangzott el azon a kerekasztal-beszélgetésen, amelyen közvélemény-kutató cégek vezetői beszéltek munkájuk kihívásairól és aktuális méréseikről. A rendezvényen a Nézőpont, a Publicus, a Republikon, az Iránytű, a Závecz Research, a Tárki, a Századvég és az IDEA adatait ismertették.
2017.10.03. 19:54

Miért drágul a dízel?

A csökkenő készletek és a globális kereskedelemben kiemelkedő áruszállítói ágazat bővülése miatt nő a dízel ára - közölte az InfoRádióban az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője. Pletser Tamás hozzátette: a dízellel közel azonos olajszármazékokat fűtéshez is használják és Amerikában hideg telet várnak, ami szintén felértékeli a nyersanyagfajtát.
2017.09.06. 11:50

Az autógyárak fékezhették le az ipart

Az autógyárak a szokásos augusztusról előrehozták júliusra a nyári leállásokat, aminek nagy szerepe lehetett az ipar meglepően gyenge júliusi teljesítményében - állapították megpiaci elemzők a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán kiadott előzetes jelentése után.
2017.06.19. 10:56

Európa nem készült fel a gázolásos merényletekre - szakértők

Félő, hogy elérték egyik céljukat a muszlim terroristák, és egy szélsőséges iszlámellenes ember hajtott az éjszaka a mecsetből távozók közé kisteherautóval Londonban – mondta Tálas Péter. A támadásban egy ember meghalt, 10-en megsebesültek. Feledy Botond külpolitikai elemző szerint azt sem lehet kizárni, hogy akár egy közel-keleti terrorszervezet új elképzelése áll a háttérben, mint ahogy azt sem, hogy az Iszlám Állam ilyen módon próbálja kiszélesíteni a támadási palettáját.
2017.06.06. 15:20

Orosz befolyás - titkos dokumentum szivárgott ki, íme a részletek

Egy, az amerikai szavazógépek szoftvereit gyártó cég ellen indított hackertámadást az orosz katonai hírszerzés a tavaly novemberi elnökválasztás előtt – közölte a The Intercept. Az InfoRádió által megkérdezett elemzők óvatosan reagáltak a sajtóhírre.
2017.06.05. 18:57

Kedvezőbben látják a magyar helyzetet Londonból

Londoni pénzügyi elemzők jelentősen javították a közép- és kelet-európai EU-gazdaságok, köztük a magyar gazdaság idei és jövő évi növekedésére szóló előrejelzéseiket a korábban vártnál nagyobb lendület és a kedvező külső környezet miatt.
2017.04.10. 17:44

„Az ellenzéki pártoknak nem jött jól a CEU-tüntetés”

Politikailag motivált tüntetésnek nevezte a vasárnapi megmozdulást a Századvég Alapítvány vezető elemzője. Lánczi Tamás az InfoRádiónak azt mondta: az ellenzéki pártoknak ez nem jött jól, azt pedig egyelőre nem tudni, hogy ez a kormánypártok támogatottságát miként befolyásolja.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018