INFORÁDIÓ
2021. május 6. csütörtök
Frida, Ivett

egyház

2021.04.16. 20:59

Koronavírus: a papok, lelkészek oltására kerül sor

A történelmi keresztény egyházak kérésének megfelelően a papok, lelkészek is megkapják a koronavírus elleni oltást, mivel kiemelkedő szerepet játszanak ebben a nehéz időszakban - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Zánkán, sajtótájékoztatón.
2021.03.31. 13:03

Online erősítenek az egyházak az idei húsvétra is

Csak a katolikus templomok lesznek nyitva húsvétkor, ám több egyházmegyében nem lesznek nyilvános liturgiák, a hívek online követhetik majd az egyházi alkalmakat. A reformátusok és az evangélikusok is készülnek bátorító üzenetekkel.
2021.03.27. 15:10

Különleges kihívást jelent a keresztények számára az idei húsvét

Mint a lelki feltöltődés helyei, húsvétkor is nyitva lesznek a katolikus templomok. Több egyházmegyében azonban nem lesznek nyilvános liturgiák, a hívek online követhetik majd az egyházi alkalmakat. Van, ahol a tavalyi évhez hasonlóan teljesen elmaradnak a körmenetek vagy esetleg csak jelképesen tartják meg.
2021.03.08. 11:29

Véget ért Ferenc pápa történelmi látogatása Irakban

A katolikus egyház vezetője hétfő reggel felszállt egy Rómába tartó gépre, miután az utóbbi négy napban konfliktus sújtotta városokba látogatott, muszlim és keresztény vezetőkkel találkozott, és a békéről és a békés együttélésről prédikált.
2021.03.05. 17:01

Zárnak az egyházak is

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében szünetelnek a nyilvános szentmisék hétfőtől. A református templomokban is szüneteltetik a nyilvános istentiszteleteket.
2021.03.04. 18:14

Balog Zoltán: a hit megvallása konfrontációval jár, ezért ma nem trendi

Nem szabad elengedni a hitet. Ez egy alapösztön nálunk Magyarországon – mondta Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke az InfoRádióban. Beszélt arról is, hogy mi az egyháza legfontosabb üzenete ma, hogy milyen hatással van a pandémia a hitéletre, és hogy miért más a parlamenti pulpituson, mint a templomi szószéken beszélni.
2021.02.17. 15:27

Portré Balog Zoltánról, a reformátusok új lelkészi elnökéről

A Magyarországi Református Egyház első emberévé választott korábbi politikus Kásler Miklós elődje volt az erőforrástárca élén, de három éve visszatért eredeti hivatásához. Diplomái számánál is több gyermeke, még több unokája van.
2021.02.17. 06:00

Kezdődik a nagyböjt

A kereszténységben a húsvét előtti nagyböjt kezdete idén február 17-re esik. E napon az egyház az élet mulandóságára emlékezteti és bűnbánatra buzdítja a híveket.
2021.01.11. 20:05

Fontos módosítást jelentett be Ferenc pápa

Az eddig többnyire férfiaknak fenntartott liturgikus szolgálatokat a nők számára is intézményesítette Ferenc pápa a kánonjog saját kezdeményezésű módosításával.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018