INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 10. hétfő
Lőrinc

egyház

2020.08.04. 21:25

Megkezdődtek a Bárka táborok a Balatonnál

Öt turnusban csaknem ezer hátrányos helyzetű fiatal részvételével rendezi meg a Magyarországi Református Egyház a Bárka táborokat a Balatonnál; a megnyitó Balatonfenyvesen volt.
2020.07.10. 16:56

Mecset lesz a Hagia Sophia egykori székesegyházból

Recep Tayyip Erdogan török elnök rendeletet adott ki pénteken a Hagia Sophia egykori ortodox székesegyház mecsetté alakítására vonatkozóan, egy órával azt követően, hogy a török legfelsőbb közigazgatási bíróság a nemzetközi felszólítás ellenére semmisnek minősítette az épület múzeummá alakításáról szóló korábbi minisztertanácsi döntést.
2020.06.19. 17:05

Komoly gondban vannak a református otthonok

Csaknem 200 milliós forintos bevételkiesést okozott a magyarországi református idősotthonoknak a járvány – tudta meg az InfoRádió a Magyarországi Református Egyház Diakóniai Irodájának vezetőjétől.
2020.05.16. 21:35

A megyéspüspökök dönthetnek a nyilvános liturgiákról Budapesten is

A megyéspüspökök a helyi körülmények és lehetőségek, valamint az egészségügyi előírások figyelembevételével dönthetnek a nyilvános liturgiákról és a szentségek kiszolgáltatásának módjáról Budapesten is - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia.
2020.05.11. 20:45

Vidéken kinyithatják a református templomokat

A templomok újranyitását javasolja Budapest és Pest megye kivételével a Magyarországi Református Egyház (MRE) elnökségi tanácsa a református egyházközségeknek - közölte az MRE kommunikációs szolgálata.
2020.04.15. 15:01

Az ortodox húsvéti engedmények miatt áll a bál Romániában

Klaus Iohannis államfő nem ért egyet azzal, hogy a hét végi ortodox húsvét idején enyhítsék Romániában a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási korlátozásokat, ezért a belügyminisztérium és az ortodox egyház között erről kötött megállapodás felülvizsgálatát kérte szerdán a kormánytól. Az országban az elmúlt napok ütemében terjedt az új típusú koronavírus-járvány, de nőtt az elhunytak száma.
2020.04.11. 07:21

Bogárdi Szabó István: most jön közel hozzánk a húsvét igazi üzenete

Lehet csapásként tekinteni a koronavírus-járványra is, de egy hívő embernek egyben próbatétel is – mondta Bogárdi Szabó István református püspök. A Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke úgy véli, az egyház megerősödve kerül majd ki ebből a nehéz időszakból, noha személyesen is nehezen viseli az elzártságot, hiányzik neki a gyülekezete, az online istentiszteleteken nem látja a hívők szemét.
2020.04.10. 15:49

Erdő Péter: húsvét üzenete most is az: Ne féljetek!

A teremtő üzent nekünk a mostani járvánnyal, és ez a helyzet segít megkülönböztetni a lényegest a lényegtelentől – mondta Erdő Péter bíboros prímás esztergom-budapesti érsek az InfoRádió Aréna című műsorában.
2020.04.08. 18:51

Ferenc pápa a női szerpapság lehetőségét vizsgáltatja

A római katolikus egyház vezetője új szakértői bizottságot állított fel annak megvitatására, hogy lehetnek-e nők is szerpapok, más szóval segédlőpapok, avagy diakónusok - jelentették be szerdán a Vatikánban.
2020.03.17. 20:36

Fontos kéréssel fordul a református egyház a gyülekezethez és a lelkipásztorokhoz

A Magyarországi Református Egyház elnöksége azt kéri a gyülekezetektől és a lelkipásztoroktól, hogy további intézkedésig szüneteltessék az istentiszteleteket és minden egyházi alkalmat, és a temetési szertartásokon is csak a szűk család vegyen részt. A reformatus.hu honlapon minden reggel online áhítatot tartanak, vasárnap délelőtt pedig istentiszteletet közvetítenek. Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinata lelkészi elnöke arra buzdítja a gyülekezetek fiatal tagjait, hogy segítsék az időseket.
2020.03.10. 16:42

Orbán Viktor az evangélikus egyház vezetőivel találkozott

A magyarországi evangélikusok közfeladat-ellátását méltatta Orbán Viktor miniszterelnök, amikor hivatalában, a Karmelita kolostorban fogadta Kondor Péter evangélikus püspököt és Font Sándort, a Déli Evangélikus Egyházkerület felügyelőjét - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018