INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 22. kedd
Móric

bérlakás

2020.06.10. 12:50

Belassultak a lakásépítések, kedvező alkupozícióban a vevők

A rozsdaövezetek a városok aranytartalékai – hangzott el kormányzati szinten az elmúlt napokban. De vajon mit fognak építeni a fejlesztők, sikerül-e a kedvezményes áfát a vételárnál is érvényesíteni és meglökheti-e a rendelkezés az évtizede halogatott bérlakásépítést – erről beszélt az InfoRádióban Kővári Mihály, a Sberbank projektfinanszírozási vezetője.
2020.01.30. 15:12

Ezt vizionálják a lakáspiacon 2020-ra

Csökkenő hozam, csökkenő befektetői kereslet és az áremelkedés lassulása várható idén a lakáspiacon a Takarék Index 2020-a lakásprognózisa szerint.
2019.09.23. 10:18

Hozzányúlhat a lakásbérléshez a kormány

Módosulhat a lakások és helyiségek bérletére vonatkozó törvény - írja a hvg.hu a birtokába került tervezet alapján. A jövőben könnyen kirakhatják majd a bérlőket a világörökségi helyszíneken fekvő és a műemlékekben található állami bérlakásokból, és cserelakást sem ajánlanának az érintetteknek. Miniszterelnökség cáfolja a cikk állításait.
2018.05.02. 07:39

Alakul az új Jobbik - lapszemle

Karácsony Gergely a baloldal újjáalakításáról, a bankszövetség elnöke a bankszektor teljesítményének javításáról adott interjút. A lapok az M8-as körgyűrű építéséről és a Jobbik átalakulásáról, valamint a Facebook új nagy dobásáról is írtak.
2017.12.23. 20:02

Így spórolhat több százezret jövőre

A jövő évi adóváltozások további lendületet adhatnak a lakás-bérbeadás már így is pörgő piacának. A hosszú- és a rövid távú bérbeadásokat terhelő adók jövőre érezhetően mérséklődnek.
2017.12.20. 12:23

Ez a helyzet a magyar bérlakáspiacon

Miközben Nyugat-Európában hatalmas lakásportfóliók vannak ingatlanalapok tulajdonában, Magyarországon a professzionális cégek szinte csak a magánszemélyek bérlakásait kezelik - derül ki a szerdai Világgazdaság körképéből, melyben lakásépítő cégek vezetőit és ingatlanpiaci elemzőt kérdeztek.
2017.11.30. 07:43

Emiatt mozdul nehezen a magyar

A fővárosban és a regionális központokban az utóbbi időszakban olyan magasra emelkedtek a lakásárak, illetve az albérleti díjak, hogy az már akadályozza a munkaerő mozgását - mondta a Magyar Nemzetnek Petz Raymund, a GKI Gazdaságkutató Zrt. ügyvezetője.
2017.06.29. 13:04

Javaslatcsomaggal segítenének az albérlőkön

Ma adja át a nemzetgazdasági tárcának a hazai bérlakáspiac működésének javítását szolgáló javaslatait a Habitat for Humanity Magyarország – tudta meg a Magyar Nemzet a szervezet ügyvezető igazgatójától. Szegfalvi Zsolt szerint több mint 600 ezer ember lakhatását érintő problémáról van szó, és egyebek között adókönnyítésekkel segítenék elő, hogy a kiskeresetűek is meg tudják fizetni az utóbbi időben gyorsan dráguló bérlakásokat.
2017.06.17. 11:45

Döbbenetes új módszer: megjelent a lakásuzsora

Alkalmatlan zugokat adnak ki drága pénzen a legszegényebbeknek, a „bérletet” pedig sokszor uzsorakamattal kapcsolják össze – állítja a városkutató. A lakáspiac jelenlegi anomáliái mellett a gondok egyre súlyosbodhatnak.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018