INFORÁDIÓ 
2020. május 26. kedd
Evelin, Fülöp

agyhártyagyulladás

2019.08.07. 17:07

Eltűnhet a Lyme-kór az országból

A klímaváltozás hatására eltűnőben vannak a Lyme-kórt és az agyhártyagyulladást terjesztő kullancsok – mondta az InfoRádiónak a Kullancsbetegségek Ambulanciájának vezetője. Lakos András emellett azt is kiemelte: a Lyme-kór egy jóindulatú betegség, könnyen gyógyítható.
2017.10.10. 06:03

Érdemes előre készülni: kevés az oltóanyag

Hiánycikk az agyhártyagyulladást okozó meningococcus B elleni vakcina. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke szerint nem először fordul ez elő. Bár az oltóanyagért fizetni kell, az utóbbi időben egyre több szülő kéri háziorvosától.
2017.06.19. 18:13

Veszélyben a csecsemők, hiánycikk a létfontosságú védőoltás

Országszerte hiánycikk a patikákban kapható meningococcus B elleni védőoltás - értesült az InfoRádió. Információnkat megerősítette Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke is, aki elmondta, hogy a megnövekedett vásárlói igényeknek a gyártó nem tud eleget tenni.
2017.01.18. 12:45

Már vidéken is hiánycikk az agyhártyagyulladás elleni oltás

A fertőző agyhártyagyulladás B típusa elleni oltóanyag országosan elfogyott, a Győr-Moson-Sopron megyei patikákban sem lehet kapni. A súlyos betegség C típusa elleni védőoltás sem áll rendelkezésre minden gyógyszertárban.
2017.01.15. 06:30

Újabb fordulat az agyhártyagyulladás-oltások ügyében

A jövő hétre megoldódik a fertőző agyhártyagyulladás megelőzésére kifejlesztett meningococcus B vakcina átmeneti hiányával kapcsolatos ellátási nehézség - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.
2017.01.10. 06:00

Pánik a patikákban: elfogyott az agyhártyagyulladás elleni oltás

Átmeneti készlethiány van Budapesten a fertőző agyhártyagyulladás elleni védőoltás egyik típusából, a B típusú vakcinából, ezért hétfőn a nagykereskedőnek engedélyezték egy nagyobb tétel behozatalát - mondta az InfoRádiónak Pállfyné Poór Rita, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet gyógyszerhatósági főosztályvezetője.
2017.01.07. 16:00

Azonnal hívjon mentőt, ha gyerekénél ezt látja!

Ha magas láza van egy kisgyermeknek, kába és nehezen ébreszthető, akkor azonnal orvoshoz kell vinni vagy mentőt kell hívni hozzá, mert felmerülhet a fertőző agyhártyagyulladás gyanúja - mondta az InfoRádiónak Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke.
2017.01.06. 17:03

Mi ellen hatásos az agyhárgyagyulladás elleni vakcina?

Nem védenek az agyhártyagyulladást okozó valamennyi baktérium ellen a patikákban elérhető vakcinák - tudta meg az InfoRádió az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezetőjétől. A leggyakrabban betegséget kiváltók ellen viszont hatásosak - tette hozzá Galgóczi Ágnes.
2017.01.06. 11:47

Nem agyhártyagyulladás miatt halt meg egy bölcsődés

Nem agyhártyagyulladás okozta egy XI. kerületi bölcsődés gyermek halálát december végén - erősítette meg az InfoRádiónak a fővárosi kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának Járványügyi osztályvezetője.
2016.12.29. 15:14

Észrevétlenül szedi áldozatait az agyhártyagyulladás

Újabb kisgyermek, ezúttal egy budapesti bölcsődés halt meg agyhártyagyulladásban. Nincs szó járványról, de nem is lehet követni a fertőzések útját, mert a legtöbb embernél nem okoz tüneteket a kórokozó - mondat el az InfoRádiónak Krisztalovics Katalin, a Országos Epidemiológiai Központ Járványügyi Osztályának főorvosa.
2016.12.28. 06:52

Védőoltások 200 ezer forintért

Túlzottan drága lakáshitelek, szinte megfizethetetlen védőoltások, versenyképes megújuló energia - szerdai lapszemle.
2016.12.27. 14:25

A mentőautóban halt meg a 22 hónapos kisgyermek

Járványos agyhártyagyulladás gyanúja miatt vizsgálják egy 22 hónapos kisgyermek halálát Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - közölte a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztályának vezetője. Asztalos Ágnes tájékoztatása szerint december 23-án a mentőautóban meghalt egy 22 hónapos gyermek, amikor Köröm községből kórházba vitték.
2016.12.13. 16:20

Újabb hír az agyhártyagyulladásos fiatalról

Továbbra is lélegeztetőgépen, mélyaltatásban van az a 20 éves férfi, akit agyhártyagyulladással szállítottak be a Egyesített Szent István és Szent László Kórházba. Nincs kapcsolatban a korábbi agyhártyagyulladásos esetekkel. Időben diagnosztizálták a betegséget, és megkezdődött az antibiotikumos kezelése. Stabilabb az állapota, mint amikor bekerült a kórházba, de egyelőre nem tudni, hogy túléli-e a betegséget - tudtuk meg Bobek Ilonától, az intézmény osztályvezető főorvosától.
2016.12.09. 15:38

Meghalt agyhártyagyulladásban egy budapesti gimnazista

Éjszaka rosszul lett, hajnalban már halott volt a Veres Pálné Gimnázium egy végzős diákja. A fiúval a gennyes agyhártyagyulladás egyik típusa végzett - mondta az InfoRádióban a Budapest Fővárosi Kormányhivatal járványügyi osztályvezetője. Gyetvayné Dr. Kelemen Erzsébet hozzátette: a fiú családját, osztálytársait, barátait beoltották a kór ellen.
2016.05.07. 12:42

Most támadnak igazán a kullancsok

Márciustól nyár elejéig van a kullancsok aktivitásának csúcsidőszaka - hívta fel a figyelmet az InfoRádiónak nyilatkozó belgyógyász-háziorvos. Nagy Judit szerint nem csak az erdőkben, hanem akár a budapesti parkokban is ránk jöhetnek ezek a kártevők - pláne a kiadós esőzéseket követően. Ezért minden nagyobb séta után érdemes átvizsgálnunk magunkat és egymást.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018