INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 6. csütörtök
Berta, Bettina

évosz

2020.07.29. 18:02

Nem a koronavírus-járvány a fő baj az építőipar szereplői szerint

Az első öt hónapban 5,6 százalékkal volt gyengébb az építőipar teljesítménye a tavalyi év azonos időszakához képest – ismertette az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke az InfoRádióban, Koji László szerint az önkormányzatok megrendelései hiányoznak a legjobban.
2020.05.04. 10:33

Megcsúsztatta a lakásépítéseket a járvány

A lakásépítéseknél 18 százalékkal csökkent a megrendelések száma, előfordulnak csúszások is a koronavírus-járvány miatt, de ezt átcsoportosításokkal próbálják kezelni - mondta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke .
2020.03.25. 10:01

Egy újabb ágazat felett gyűlnek a sötét fellegek

Az építőiparban is megmutatkozik a koronavírus-járvány hatása: az új projektek előkészítésnél és az anyagok beszerzésénél is fennakadások vannak – mondta az InfoRádiónak az Építőipari Vállalkozások Országos Szövetségének elnöke. Koji László kiemelte, hogy az építőipari vállalkozások önerőből, munkavégzés és bevételek nélkül másfél-két hónap után nem fogják tudni fenntartani és finanszírozni dolgozóik foglalkoztatását.
2019.09.16. 09:51

Harminc százalékkal bővülhet idén a hazai sikerágazat

Az építőipar termelése 30 százalékot megközelítő ütemben növekedhet az idei év végéig - mondta Koji László, az Építőipari Vállalkozások Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió közös hétfő reggeli műsorfolyamában.
2019.07.03. 20:20

Rengeteg veszély leselkedik az egyik húzóágazatban

Az építőipari cégek, illetve az ágazatban dolgozók munkavédelmi tudatosságának fokozása érdekében kétéves, országos tájékoztató kampányt indít a Pénzügyminisztérium (PM) az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségével (ÉVOSZ) közösen - jelentette be a PM foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára.
2019.04.16. 06:02

Két lakásáfa is létezhet egymás mellett

Nem került le a napirendről, hogy a lakásáfa hosszú távon megfelelő szintjét megtalálják – nyilatkozta Banai Ádám, a jegybank igazgatója hétfőn a Magyar Nemzetnek. Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke az InfoRádióban közölte: a saját célra vásárolt lakásoknál továbbra is indokolt lenne az öt százalékos szintű forgalmi adó, így nem zárható ki, hogy a jövőben kétféle áfakulcs legyen érvényben.
2019.02.14. 08:18

25 ezerrel több lakásépítést hozhat a kibővített csok

Több mint 22 százalékkal bővült 2018 egészében az építőipar – közölte a KSH. Az ÉVOSZ elnöke szerint 3300 milliárd forintos termelési értéket produkált az ágazat. A hétvégén bejelentett családvédelmi intézkedések miatt a szervezet vezetője arra számít, hogy az idei évtől jelentősen megugrik a lakásfelújítások száma.
2017.11.20. 05:00

Égető gondok, még több vendégmunkásra lenne szükség

Tovább kellene egyszerűsíteni az Ukrajnából és Szerbiából érkező építőipari vendégmunkások hazai munkavállalását, hogy a enyhítsék - mondta a napi.hu-nak Koji László, az Építőipari Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) elnöke.
2017.06.12. 18:02

Drágább lenne a paneleket visszabontani, mint új társasházakat építeni

Egy új építésű lakás bekerülési költségének 80 százalékát elérheti egy-egy olyan panellakás ára, amelyet az emeletek lebontásával és a "maradék" épületrész felújításával alakítanának ki. Erre jön még rá a lebontott lakások pótlásának költsége – mondta az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke. Koji László elmondta, a magyar építőipari vállalkozások el tudnák végezni a feladatot.
2017.04.03. 10:33

Nincs munkaerő, jöhetnek a robotok az építőiparba?

Egyértelműen előmozdítja a digitalizációt az építőiparban a munkaerőhiány - mondta az InfoRádióban az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke. Koji László szerint 15-20 ezer ember munkája hiányzik az építőiparban, ezért a kormánnyal közösen új foglalkoztatási programon is dolgoznak.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018