INFORÁDIÓ 
2021. január 28. csütörtök
Karola, Károly

élelmiszeripar

2020.11.19. 14:08

Lisztéria baktérium miatt visszahívtak egy szeletelt bacont

Listeria monocytogenes baktérium jelenléte miatt kezdeményezte a forgalmazó Auchan Kft. az Auchan Tuti Tipp szeletelt bacon szalonna elnevezésű termék forgalomból visszahívását - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
2020.07.06. 18:58

Strukturális átalakítást szeretne az agrárminiszter

Strukturális átalakításokat támogatna a jövőben is az agrártárca elsősorban az uniós forrásokból, a miniszter szerint azonban továbbra is fennmarad a 80-20-as támogatási arány a kisebb gazdaságok javára. A kertészeknek még várniuk kell az áfacsökkentésre.
2020.06.24. 07:32

Nagy István: a magyar gazdák sorsa a vásárlók kezében van

Az agrártárca 100 milliárd forintos programmal indítja a nyarat: a már bejelentett állattenyésztési és kertészeti felhívások mellett öntözésfejlesztésre is pályázhatnak a gazdák - közölte az agrárminiszter a Magyar Nemzettel.
2020.04.21. 13:38

Szankciókat helyezett kilátásba a NAK az áruházláncoknak

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint a magyar élelmiszeripar tönkretételéhez vezet az import áruk favorizálása a kiskereskedelmi áruházláncok részéről, ezért felszólítja azokat, hogy részesítsék előnyben a magyar élelmiszereket, ellenkező esetben a köztestület korlátozást kezdeményez a 15 óra utáni piaci előnyük megszüntetésére.
2020.04.04. 09:30

700 milliárd forintos csomagot dolgozott ki a NAK

Az ország élelmiszeripari önellátásának fenntartása érdekében mielőbb szükség lenne a mezőgazdaság és élelmiszeripar számára is megfelelő támogatásokat biztosítani - mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.
2020.03.19. 09:04

Agrárkamara: csak logisztikai problémák lassítják az élelmiszerellátást

A hazai élelmiszeripar képes a lakosság folyamatos ellátására, így Magyarországon lesz elég élelmiszer, nincs szükség a spájzolásra - hangsúlyozta az InfoRádiónak a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. Közben a készletezés miatt valóban felléphetett átmeneti tőkehúshiány, és egyes csirkehús-termékek ára is megugrott. Az exportlehetőségek szűkülésével itt maradó árumennyiség azonban megjelenik majd a boltokban is.
2020.03.18. 20:30

Nincs élelmiszer-biztonsági kockázat a járvány kapcsán

Élelmiszerrel nem terjed a vírus - mondta az InfoRádiónak az országos főállatorvos. Bognár Lajos kiemelte: csak egészséges munkavállaló állíthat elő élelmiszert, ellenőrzésük a vállalkozások és hatóság részéről is folyamatos.
2020.02.17. 18:07

Húshiány fenyegeti Kínát

Százmilliós nagyságrendben halhatnak éhen a jószágok a karanténintézkedések miatt egyre súlyosabbá váló takarmányhiányban Kínában, megindultak a kényszervágások is, ez pedig hamarosan az extrém drágává vált sertéshús árak után az egekbe lökheti a csirkehúsét is. Az élőcsirke importra szoruló ország mezőgazdasága mellett világszerte megérezhetik a fogyasztók a koronavírus hatását.
2020.01.06. 05:40

Szigorítások jönnek az élelmiszereknél

Meghozták a várt eredményt a Magyar élelmiszerkönyv szigorításai, így az idén újabb termékkörök esetén várható az előírások módosítása - tudta meg a Magyar Nemzet.
2019.11.26. 06:00

Újdonságok jöttek a halpiacon, nem csak karácsonyra

Idén új feldolgozott termékekkel, de a tavalyi árakkal készülnek a halászok a karácsonyi forgalomra. Jelentősen növelnék a közvetlen értékesítést is a tógazdaságok, mivel így könnyebben tarthatják az alacsonyabb fogyasztói árakat, de a termelők jövedelmezősége is megmarad – mondta Lévai Ferenc, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet szóvivője. Erdélyi István, a Magyar Pulykaszövetség elnöke pedig arról számolt be, hogy jó évet zár a hazai ágazat, és bíznak abban, hogy jövőre is megmarad a keresleti piac.
2019.08.21. 15:54

Megvizsgálták a kényelmi élelmiszereket, aggasztó az eredmény

A világ 12 országának több mint négyszázezer kényelmi élelmiszertermékét felmérő globális kutatás eredménye szerint az Egyesült Királyságban készült előkészített, félkész és késztermékek tartalmazzák a legkevesebb cukrot, telített zsírt és sót.
2019.08.06. 06:01

Pár évtizeden belül szinte mindenki autoimmun beteg lehet

A modern életforma és a modern élelmiszeripar a felelős azért, hogy egyre többen szenvednek ételintoleranciában – nyilatkozta az InfoRádiónak Tamasi József belgyógyász szakorvos. Sánta András először az ételintolerancia mibenlétéről kérdezte a természetes gyógymódok szakértőjét.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018