eur:
392.9
usd:
366.35
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

A horoszkópot is be akarta vetni Hitler ellen a "magyar sarlatán"

Egy magát magyar nemesi származásúnak valló férfi megpróbálta meggyőzni a brit titkosszolgálatot, hogy Adolf Hitler horoszkópjának megfejtésével kiszámíthatók lesznek a diktátor lépései - derült ki a szigetországi levéltárban őrzött iratokból.

Louis de Wohl azzal kereste meg a brit titkosszolgálat vezetőit, hogy el tudja készíteni a náci vezér horoszkópjának másolatát.

A férfi azzal érvelt, ha London ismerné, hogy mi van megírva Adolf Hitler csillagaiban, akkor kitalálhatná következő lépését, és tudná, hogyan lehet legyőzni.

A Ludwig von Wohlként is ismert férfi azt állította, hogy Adolf Hitler a támadások tervezésekor is hallgat svájci asztrológusára, Karl Ernest Krafftra, így horoszkópját megismerve bele lehetne látni kártyáiba. Mint mondta, ő képes előállítani a horoszkópot.

A titkosszolgálatnál többen egyszerű sarlatánnak tartották a férfit, ám ennek ellenére a második világháború kezdetén kapitánnyá nevezték ki és egyenruhát is kapott.

1940-ben azzal bízták meg Louis de Wohlt, hogy az Egyesült Államokban kampányoljon a háborúba való belépés mellett, ennek jegyében beszédeket tartott és interjúkat is adott.

A férfi ötletének voltak hívei, ám azt végül mégsem támogatta a hadsereg és a titkosszolgálat több vezetője.

Utólag a történészek dokumentumai azt igazolták, hogy a náci vezér egyáltalán nem szentelt figyelmet az asztrológiai előrejelzéseknek.

Egy brit katonai vezető azt állította, hogy Ludwig von Wohl egyik jóslata sem vált valóra.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×