Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A filmstúdiója is megelégelte Tom Cruise viselkedését

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Tizennégy éves üzleti kapcsolat után a Paramount filmstúdió kedden \"ejtette\" Tom Cruise-t és produkciós vállalatát. A stúdió tulajdonosának, a Viacomnak ugyanis elege lett a sztár viselkedéséből, ami egyre több rajongót ijeszt el. A színész képviselője a The Wall Street Journalnek ugyanakkor azt mondta: Tom Cruise döntött úgy, hogy függetlenedni akar.

Sumner Redstone, a Viacom elnöke a sztár mozivásznon kívüli viselkedését okolta a szakításért, amelynek következtében Tom Cruise állítólag évi 10 millió dollártól esik majd el.

"Bármennyire is kedveljük a magánéletben, úgy gondoltuk, hogy helytelen volna megújítani vele a szerződést" - hangsúlyozta Sumner Redstone. "Az elmúlt időszakban mutatott magatartása nem elfogadható a Paramount számára."

Nem is olyan régen, kislánya születése előtt, hatalmas vihart kavart a sajtóban, hogy Tom Cruise állítólag ragaszkodott a szcientológia szerinti "csendes szüléshez". Sokaknak az sem tetszett, hogy a színész egy magazinban azzal viccelődött: megeszi a méhlepényt.

Tavaly - nem sokkal azután, hogy egy tévés beszélgetős műsorban a kanapén ugrálva kiabálta, mennyire szerelmes - kritizálta Brooke Shields-et azért, hogy antidepresszánsokat szed.

A médiában megjelent hírek szerint ráadásul Tom Cruise a Viacomot is megfenyegette: nem vesz részt a Mission: Impossible 3. promóciójában, ha nem veszik le műsorról a - szintén tulajdonukban lévő Comedy Central tévécsatornán futó - South Park szcientológiát gúnyoló epizódját.

Gyümölcsöző kapcsolat - volt

Tom Cruise egyébként sok milliárd dollárt hozott a Paramountnak az elmúlt másfél-két évtizedben. Legutóbbi filmje, a Mission: Impossible 3. azonban nem hozta a várt bevételt. Könnyen lehet, hogy épp csak nullszaldós lesz a film, miután a színész is megkapja részét a bevételből, amely hollywoodi bennfentesek szerint a 80 millió dollárt is elérheti.

A színész képviselője a The Wall Street Journalnek a szakításról azt mondta: Cruise döntött úgy, hogy önállósodik, és saját céget hoz létre.