eur:
396.1
usd:
370.53
bux:
70891.25
2024. június 26. szerda János, Pál
Nyitókép: Pixabay

Gyanús fehér por miatt hívtak vissza egy közkedvelt gyógyszert

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) minőségi problémák miatt visszahívja a Doxycyclin-PannonPharma kemény kapszulákat.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet fehér porral szennyezett zöld kapszulák miatt visszahívja és a forgalomból kivonja a Doxycyclin-PannonPharma kemény kapszula több tételét, helyettesítő készítmények rendelkezésre állására hivatkozva – írja az OGYÉI jelentése alapján a Pénzcentrum.

A hivatalos közlemény szerint a döntést fehér porral való szennyeződés indokolta, amely zöld kapszulákban található meg. Az intézkedésre azután került sor, hogy a vizsgálat során nem csak egy, hanem további három tétel – 38770523, 38780523 és 38360323 gyártási számú – érintettségét is megállapították.

Az OGYÉI kiemelte, hogy az érintett termékek helyettesíthetők, és a szennyeződött kapszulák megjelenése alááshatja a betegek terápiás kezelésekbe vetett bizalmát. Ennek fényében határozottak a Doxycyclin-PannonPharma kemény kapszula négy tételének piacról való kivonásáról. Az intézkedés nemcsak a forgalomban lévő készítményekre terjed ki, hanem az egészségügyi szolgáltatóknál lévő állományokra is.

A visszahívás és piacról való kivonás az OGYÉI által közzétett információk alapján történik, melyek célja a betegek biztonságának garantálása. Az intézet felhívja a figyelmet arra, hogy az érintett gyógyszerek helyettesítői elérhetők, így a kezelések folytatódhatnak zavartalanul.

Címlapról ajánljuk
Eldőlt, ki lesz a következő NATO-főtitkár

hivatalos
Eldőlt, ki lesz a következő NATO-főtitkár

A NATO döntéshozó szerve, az Észak-atlanti Tanács szerdán úgy határozott, hogy Mark Rutte leköszönő holland miniszterelnököt nevezi ki a NATO következő főtitkárának.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×