eur:
393.86
usd:
367.91
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Unsplash.com

Olyan veszélyes időjárási jelenség közelít, amilyet már rég láttunk

Újabb meleg légtömegek érik el Magyarországot, amelyek jelentős ködöt hoznak, aztán pedig esőt.

Időjárási helyzet Európában:

Skandinávia felett található a Louis névre keresztelt ciklon, melynek hosszan elnyúló hullámzó frontrendszere szeli ketté Európát, egészen Észak-Afrikáig lenyúlva. Skandináviában többfelé okoz erősen viharos, néhol orkán erejű, vagyis 120 km/h feletti széllökéseket. Az érintett területeken igen enyhe, csapadékos az idő, Lappföldön még havazott, délebbre azonban eső a jellemző csapadékforma.

Kiszorult tehát a fagyos, hideg légtömeg a kontinensről, nagy területen még az éjszakai órákban sem fordult elő fagy.

Az Atlanti-óceánon a nyomában már közelít a következő markáns ciklon. Az Azori-szigetek, illetve a Kaszpi-tenger térségében egy-egy magasnyomás helyezkedik el.

A Kárpát-medence térségébe egy Szicília fölött kimélyülő ciklon előoldalán továbbra is rendkívül enyhe, ám nedves légtömegek érkeznek.

Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

A déli és a középső országrészben hajnalra köd képződhet, amely napközben megemelkedik, gomolyosodik, így többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, emellett a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Délután délnyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet.

A napközbeni csapadékszünetet követően estétől az ország középső részére érkezik újabb hullámban eső, zápor. vasárnap A délies irányú szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik .

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 11 és 17 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×