eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Unsplash.com

Olyan veszélyes időjárási jelenség közelít, amilyet már rég láttunk

Újabb meleg légtömegek érik el Magyarországot, amelyek jelentős ködöt hoznak, aztán pedig esőt.

Időjárási helyzet Európában:

Skandinávia felett található a Louis névre keresztelt ciklon, melynek hosszan elnyúló hullámzó frontrendszere szeli ketté Európát, egészen Észak-Afrikáig lenyúlva. Skandináviában többfelé okoz erősen viharos, néhol orkán erejű, vagyis 120 km/h feletti széllökéseket. Az érintett területeken igen enyhe, csapadékos az idő, Lappföldön még havazott, délebbre azonban eső a jellemző csapadékforma.

Kiszorult tehát a fagyos, hideg légtömeg a kontinensről, nagy területen még az éjszakai órákban sem fordult elő fagy.

Az Atlanti-óceánon a nyomában már közelít a következő markáns ciklon. Az Azori-szigetek, illetve a Kaszpi-tenger térségében egy-egy magasnyomás helyezkedik el.

A Kárpát-medence térségébe egy Szicília fölött kimélyülő ciklon előoldalán továbbra is rendkívül enyhe, ám nedves légtömegek érkeznek.

Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

A déli és a középső országrészben hajnalra köd képződhet, amely napközben megemelkedik, gomolyosodik, így többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, emellett a legtöbb helyen több órára kisüt a nap. Délután délnyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet.

A napközbeni csapadékszünetet követően estétől az ország középső részére érkezik újabb hullámban eső, zápor. vasárnap A délies irányú szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik .

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 11 és 17 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×