eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Nyitókép: Pelsőczy Csaba

Reagáltak a titkosszolgálati vezetők Magyar Péter állításaira, Kocsis Máté is posztolt róla

A Diákhitel Központ volt vezetője nem találkozott a titkosszolgálatok képviselőivel – derült ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén.

Összeült a parlament Nemzetbiztonsági Bizottsága, ahol napirendre kerültek Varga Judit volt férjének, Magyar Péternek az állításai is, miszerint már „ismeri” a titkosszolgálatok működését, és felidézett egy találkozót a miniszterelnök hivatalában.

Magyar Péter a jobbikos Sas Zoltánnal, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának elnökével is egyeztetett, majd az elnök azt mondta: ez a beszélgetés megerősítette őt abban, hogy nemzetbiztonsági relevanciája lehet a Magyar Péter által említett ügyeknek, és ezekkel foglalkozni kell. Kedden pedig közölte, hogy megtartották a bizottság ülését, ahol tájékozódtak a katonai és a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok vezetőitől, és tőlük azt a tájékoztatást kapták a bizottság tagjai, hogy nem volt találkozó Magyar Péter és a titkosszolgálatok munkatársai között a Karmelita kolostorban, és a szolgálatok nem végeztek jogellenes tevékenységet, a törvényeket betartva jártak el.

Kocsis Máté fideszes frakcióvezető is posztolt az üléssel kapcsolatban. "Műveleti feldolgozás nem zajlott Magyar Péterrel kapcsolatban, külső engedélyes eszköz használatára személyével összefüggésben nem került sor, illetve a hazai titkosszolgálatok egyetlen tagja sem folytatta le vele az általa említett személyes találkozót. Az ezzel ellentétes kijelentések nem fedik a valóságot" – írta Kocsis Máté.

A frakcióvezető posztjára reagált Magyar Péter is, a Facebook-oldalán azt állította, hogy a Partizánnak adott interjújában nem állította azt, hogy a titkosszolgálatok képviselője fenyegette meg a Karmelita kolostorban, hanem csak azt, hogy behívták, és ott egy miniszter azt mondta, "ha ezt meg ezt teszem, akkor ebből és abból választhatok".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Nagy esésből álltak talpra az amerikai tőzsdék

Csúnyán lefordultak az amerikai tőzsdék tegnap, a Dow közel egy éve nem zárt ennyire rossz napot, de a két másik vezető index is komoly esést szenvedett el. Rontotta a hangulatot, hogy a Fed legutóbbi ülésének jegyzőkönyve és az erős amerikai gazdasági adatok ráerősítettek a hosszabb ideig magasan maradó kamatok narratívára. Az ázsiai tőzsdék ezek után szintén lejjebb kerültek, és Európában is esés látszott ma, az USA tőzsdéi azonban javítani próbálnak a tegnapi esés után. Itthon komoly mínuszba került az OTP és a Mol árfolyama, azonban nem érdemes megijedni, hiszen ezt mindkét papír esetében az osztalékszelvény-vágás okozta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×