eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A közmédia Kunigunda úti székháza előtt tartott demonstráció résztvevői 2020. október 23-án. A tüntetést Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő szervezte.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

MTVA: Hadházy Ákos újra támadni készül, a köztévé előtt fog sátrazni

„Várhatóan ismételten hazugságokat fog terjeszteni, elfogultsággal vádolva a közmédiát” – írják közleményükben.

Hadházy Ákos ismét támadni készül, a következő két hétben sátrat akar verni a magyar közmédia gyártóbázisa elé – közölte az MTVA Sajtó és Marketing Irodája.

Még élénken él a magyar polgárok emlékezetében az a nyomásgyakorlás, amelyet baloldali képviselők kíséreltek meg 2018 decemberében, amikor "minősíthetetlen hangnemben, a törvények előírásainak teljes figyelmen kívül hagyásával, a közmédia munkatársainak fenyegetésével, becsmérlésével próbáltak meg érvényt szerezni saját pártjaik elképzeléseinek". A közmédia akkor sikeresen védte meg a szerkesztői szabadságot, a sajtó függetlenségét – áll a közleményben.

Most – folytatták – Hadházy Ákos ismét támadni készül, amikor a következő két hétben sátrat kíván verni a magyar közmédia gyártóbázisa elé. Ismerve Hadházy Ákos eddigi tevékenységét, joggal feltételezhető, hogy ismételten a törvények megkerülésével, akár erőszakos úton is kísérletet tesz a gyártóbázisra történő behatolásra – fogalmaztak. Várhatóan ismételten hazugságokat fog terjeszteni, elfogultsággal vádolva a közmédiát, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy a 2022. április 3-ai választásoktól 2022. augusztus 31-éig 2700 alkalommal kaptak meghívást a baloldali és más ellenzéki pártok képviselői a közmédia adásaiba – közölték. Ezekből összesen 67 alkalommal fogadták el a meghívást, 2546 esetben nem is válaszoltak a megkeresésre – tették hozzá.

"A közmédia továbbra sem enged semmiféle politikai nyomásgyakorlásnak, kitart az Alaptörvény, a médiatörvény, és a sajtó működését szabályozó valamennyi jogszabály betartása mellett" – áll a közleményben.

A Facebookon igen aktív Hadházy Ákos közösségi oldalán cikkünk írásakor nincs annak nyoma, hogy sátrat verne a képviselő az MTVA-nál.

A legfrissebb tartalom ott az eskütételről, illetve arról szól, hogyan kíván politizálni. Erről videót tett közzé az ellenzéki politikus:

Hadházy Ákos alternatív esküszöveget is publikált, ebben sem esik szó a sátrazásról.

A napirend utáni felszólalásokat követően letette a képviselői esküt Hadházy Ákos (független), aki április 3-i országgyűlési választáson a Momentum képviseletében, az ellenzéki pártok közös jelöltjeként nyert Budapest 8-as számú, zuglói választókerületében.

(Nyitóképünkön a közmédia Kunigunda úti székháza előtt tartott demonstráció résztvevői 2020. október 23-án. A tüntetést Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő szervezte.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×