eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), mellette Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (b) és Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára (j) a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2021. december 21-én.
Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor: az operatív törzs dönt a védettségi igazolvány harmadik oltáshoz kötéséről

A miniszterelnök a Kormányinfón beszélt arról is, jöhetnek-e korlátozások a a következő időszakban.

Rendszeresen kap a kormány tájékoztatást az operatív törzstől és ha szükség van rá, akkor tudunk dönteni korlátozásokról. De egyelőre úgy néz ki, hogy javul a járványhelyzet. Azt nem lehet még látni, hogy az omikron variánst mit tud, de fokozatosan vizsgáljuk a lehetőségeket. Az újévkor még nem várható bejelentés – mondta Orbán Viktor a Kormányinfón.

A miniszterelnök ennek kapcsán arról is beszélt, hogy januárban valamikor majd harmadik oltáshoz kötik a védettségi igazolvány érvényességét, amely bizonyos szolgáltatásokra ma is vonatkozik. Az InfoRádió kérdésére kifejtette, hogy a kormány felhatalmazta az operatív törzset arra, hogy döntsön a védettségi igazolvány harmadik oltáshoz kötésének a dátumáról. (Jelenleg az ötszáz főnél nagyobb rendezvényeket csak védettségi igazolvánnyal lehet látogatni.)

A felvetésünkre, hogy mikor jöhet a negyedik oltás, azt válaszolta a kormányfő, bízik abban, hogy a negyedik oltásra már nem lesz szükség. "Amit mondani merek, hogy a harmadik oltás az omikron ellen is jó. Várnunk kell. Kulcskérdésnek tartom, hogy a harmadik oltás működjön, mert egy idő után be fogunk sokallni. Úgy fogunk kinézni, mint egy ementáli sajt. Most azt mondják, az omikron nem okoz komolyabb tüneteket, nem a betegségek súlyossága, csak a számossága okoz nehézséget" – mondta Orbán Viktor.

Emellett beszélt arról is, hogy már nem Ausztria a magyar Covid-labor, merthogy a szomszédunk más típusú védekezésre tért át: vegyes védekezést alkalmaznak, azaz lezárással és oltással együtt védekeznek. "Mi azonban csak az oltásokra alapozzuk a védekezést, így Ausztria már nem laborunk többé. Ettől függetlenül még fontos lesz figyelni a tapasztalatokat" – tette hozzá. Arra a kérdésre, hogy visszatérhet-e az osztrákhoz hasonló lezárás, azt válaszolta: "Nem akarunk visszatérni a lezárásokhoz, de nem zárunk ki semmit." A kormány minden eszközzel az átoltottság növelését akarja elérni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×