eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 2. szombat Lujza
A Nemzeti Színház épülete Budapesten 2020. február 27-én.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Színházlátogatás - mégsem kell a védettségi igazolvány

Most az Emberi Erőforrások Minisztériuma tett pontot az ügy végére.

Azért volt bizonytalanság az ügyben, mert aszerint a szabályozás szerint, amit július elején hozott a kormány az 5,5 millió beadott koronavírus-vakcina elérése után (nem kellett maszk a tömegközlekedésen sem és védettségi igazolvány nélkül lehetett például étterembe, strandra, szállodába menni), elvileg korlátozások nélkül lehetne színházi előadáson részt venni.

Pénteken, mint arról az Infostart is beszámolt, a Vígszínház azt írta a közösségi oldalán és közleményében, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma szeptember 2-i jogszabálytisztázó tájékoztatása, valamint a Főpolgármesteri Hivatal állásfoglalása alapján alapján a színházlátogatás védettségi igazolványhoz kötött.

Most viszont az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt közölte: a színházakban nincs szükség védettségi igazolványra.

Azt írták, a kulturális terület védettségi szabályozását a 484/2020 Kormányrendelet tartalmazza, amely részletesen leírja a védettségi igazolvánnyal látogatható rendezvények körét.

A jelenlegi szabályozás, amennyiben a kulturális eseményt az e művészet céljára rendelt helyszínen tartják meg, előre megváltott jeggyel ülőhelyre szól, valamint a néző az előadás időtartama alatt az ülőhelyén tartózkodik, az adott kulturális eseményt kiveszi a rendezvény fogalma alól. Így ezen feltételek teljesülése esetén nem kötelező a védettség igazolása, bárki szabadon látogathatja a színházi, mozi, cirkuszi, zenei és táncművészeti előadásokat.

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×