eur:
393.1
usd:
367.77
bux:
65941.72
2024. április 24. szerda György
Kovács Ildikó háziorvos rendelőjében az oltásról tájékoztat egy nőt, mielőtt beoltják az amerikai Johnson & Johnson leányvállalata, a Janssen egyadagos koronavírus elleni vakcinájával Hhódmezővásárhelyen 2021. május 18-án.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Napi adatok: nagyon kevés embert oltottak be a hétvégén

Az első oltást megkapok száma már egy ideje jóval elmaradt a második dózist felvevőktől, de a hétvégén mindkettőt kevesen, három nap alatt 17 ezer, illetve közel 51 ezer embernek adták be. Hosszú időt követően csak 72 óra után közöltek friss hazai koronavírusjárvány-adatokat.

Pénteken tartotta utolsó tájékoztatóját az operatív törzs. Ezen az is elhangzott, hogy ezentúl hétvégente nem közölnek magyarországi járványadatokat, ennek megfelelően pénteken jöttek ki legutóbb friss számok, vagyis az új jelentés a hétvégi fejleményeket, 72 óra statisztikáit összegzi.

A hétvégén összesen 255 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 807 045 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma – írja a központi tájékoztató oldal.

Elhunyt 21 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 925 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 730 588 fő (közel hatezerrel vannak többen, mint a pénteki jelentés szerint), az aktív fertőzöttek száma pedig 46 532 főre csökkent (hasonló mértékben csökkent a számuk a hétvégén, mint ahogy a gyógyultaké nőtt).

406 koronavírusos beteget ápolnak kórházban (36-tal lettek kevesebben a hétvégén), közülük 47-en vannak lélegeztetőgépen (–4).

A beoltottak száma 5 342 379 fő (csupán 17 383 embert oltottak be 72 óra alatt), közülük 4 208 619 fő már a második oltását is megkapta (közel 51 ezer embernek adták be a második oltást a hétvégén).

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Hogyan és miből valósítaná meg az EU a zöld átállást?

Egyre nagyobb figyelmet kap az unióban a zöld átállás megvalósítása, amihez különböző támogatási keretösszegek állnak rendelkezésre. A legnagyobb prioritás most ezen a téren az EU-ban a tiszta energia kérdése. Az ebbe történő befektetés segít megvalósítani a célokat. Az Európai Bizottság több fronton küzd a zöld átállás megvalósulásáért, ehhez 93 milliárd euró áll rendelkezésre, amivel ez most a legnagyobb ilyen projekt a világon - hangzott el a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján, ahol Petri Bernadett, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium közvetlen uniós források felhasználásának koordinációjáért felelős miniszteri biztos, a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda (MFOI) ügyvezető igazgatója többek között az EU-s pályázati lehetőségekről beszélt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×