eur:
394.05
usd:
364.76
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: MÁV

Újabb komoly lépést tett a MÁV a pályaudvari jegyvásárlás eltörlése irányába

Megújult az Elvira felülete. Egyre több jegytípus megvásárolható mobilon.

A széles körű funkciókkal és felhasználási lehetőségekkel rendelkező új Elvira továbbfejlődött, a MÁV alkalmazással közös felhasználói fiókra regisztrált felhasználóinak száma már elérte az 550 ezret - közölte a vasúttársaság.

Lehetőség van már a pozíció szerinti ülőhelyválasztásra a helyjegyes vonatokra és az úgynevezett vendégvásárlásra is. Ennek előnye, hogy nem szükséges felhasználói fiókot regisztrálni. Fontos, hogy az e funkciót választó felhasználó nem tudja profiljába elmenteni az utasai és a számlázási adatait, valamint bankkártyát sem tud rögzíteni, illetve csak a PDF formátumú jegyátvétel lesz elérhető számára.

Az új Elvira felületén is elérhetők a MÁV appon megismert népszerű Start Európa nemzetközi jegyek, szintén PDF-es vagy appos elektronikus bemutatási lehetőséggel.

Az online nemzetközi jegy régóta várt fejlesztés volt az utazóközönség részéről,

mely a nyári menetrendre a háló- és fekvőkocsis ajánlatok esetében is elérhető lesz. Mind a MÁV applikáción, mind pedig az új Elvira oldalon vásárlók a 2021. január 1-jétől élesben is használandó erős ügyfélhitelesítés miatt, a fizetés során új megadandó adatokkal, új mezőkkel találkozhatnak. A többlépcsős hitelesítés fontos biztonsági előírás, a felhasználóknak a saját bankjuk, bankkártyájuk szabályait kell ismerniük és követniük ilyenkor a fizetés során, nem csak a vasúti jegyvásárlásnál, de más online fizetésnél is.

Az év vége felé megvásárolhatók lesznek már MÁV applikáción keresztül a térségi jegyek és bérletek, valamint az elektronikus vasúti bérletek is.

A felhasználók közvetlenül a jegyvásárló felületről is tudnak észrevételt küldeni a fejlesztőknek, de természetesen a MÁVDirekten keresztül is van lehetőség elküldeni a javaslatokat.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×