eur:
393.85
usd:
367.88
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Tar Csanád, a Zelk Zoltán Általános, Angol és Német Kéttannyelvű Iskola negyedikes tanulója online nyelvtanórán vesz részt nyíregyházi otthonában 2021. március 8-án.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Még lehet igényelni az ingyenes internetet

A távoktatásban részt vevő általános iskolások és pedagógusaik számára meghirdetett akció még tart, íme a lehetőségek az egyes szolgáltatóknál.

A DIGI kifejtette: a kormány március 5-én módosította a veszélyhelyzet idején a digitális oktatással kapcsolatos intézkedéseket tartalmazó kormányrendeletet. Az ingyenes vezetékes internetszolgáltatásra jogosultak köre kiegészült az alapfokú nevelés-oktatást folytató köznevelési intézményekben tanuló diákokkal, illetve tanító pedagógusokkal.

A kedvezményt a 2021. március hónapban kiállított számlán tüntetik fel, ami a 2021. áprilisi havidíjakat tartalmazza. Azoknak, akik középfokú oktatás digitális munkarendje miatt már igénybe vették a kedvezményt, további teendőjük nincs az ingyenes vezetékes internetszolgáltatással kapcsolatban, az engedményt automatikusan jóváírják - tájékoztatott a szolgáltató.

Azok az előfizetők, akik eddig nem voltak jogosultak a kedvezményre, a DIGI honlapján 2021.03.08. és 2021.03.11. között adhatják le igényeiket - tették hozzá.

A Vodafone közölte, hogy márciusban a középiskolások és az online oktató pedagógusok mellett az általános iskolai oktatásban résztvevőknek is biztosítja az ingyenes otthoni internet-hozzáférést, amelyet márciusi 26-ig igényelhetnek az érintettek. A támogatás keretében a Vodafone Magyarország a vezetékes internetet használó ügyfelei közül az általános és középfokú oktatásban résztvevő diákok, illetve az ilyen diákokat oktató pedagógusok részére a március havi számlán egy havi internet hozzáférési szolgáltatás előfizetési díját egy előfizetési címen írja jóvá, amennyiben azt az érintett ügyfelek a szolgáltató felületein igénylik. Akik korábban már jelezték igényüket, a szolgáltató automatikusan jóváírja a márciusi havidíj-kedvezményt is.

A Vodafone az ingyenes internet mellett számos további intézkedéssel, szolgáltatással igyekszik támogatni a diákokat és pedagógusokat a távoktatás időszakában. Így egyebek között adathasználat nélkül tették elérhetővé az ügyfelek számára a legfontosabb oktatási forrásokat tartalmazó weboldalakat, applikációkat, illetve a Vodafone Magyarország Alapítvány Vodafone Apptár nevű androidos applikációját.

A Telenor közölte, hogy a novemberi veszélyhelyzeti intézkedések idején az Innovációs és Technológiai Minisztériummal (ITM) egyeztetve díjmentesen elérhetővé tette a főbb oktatási oldalakat ügyfelei számára. Az eredetileg 2021. február 8-ig érvényes díjmentességet most - immár második alkalommal - a veszélyhelyzeti intézkedések fennállásáig meghosszabbítják. Ennek köszönhetően a mobiltársaság aktív adathozzáféréssel rendelkező ügyfelei számára ezen oldalak látogatása nem fogyasztja a tarifába foglalt adatkeretet. A szolgáltatás-kedvezmény a Telenor ügyfeleinek automatikusan elérhető, ezzel kapcsolatban igénylési/aktiválási teendőjük nincsen - jelezték.

A Telekom arról tájékoztatott, hogy eddig több tízezren igényelték náluk az "ingyen netet", a korábbi regisztrációs időszakokkal együtt.

A veszélyhelyzet ideje alatt a rendelet értelmében az alapfokú köznevelési intézményben digitális munkarendben részt vevő diákok és családjaik, illetve a pedagógusok igényük bejelentése esetén ingyenes helyhez kötött internetszolgáltatást kapnak 2021 márciusban. Ezt a kedvezményt a Telekom a középfokú oktatásban digitális munkarendben részt vevő diákok és családjaik, illetve a pedagógusok számára 30 nappal meghosszabbítja, így a középfokú oktatásban lévő jogosultak is részesülnek a kedvezményben 2021 márciusában.

Mivel a 2021 áprilisban kibocsátandó számlában szerepeltetik a 30 napra biztosított kedvezményt, az igényt 2021. március 10-26. között regisztrálni kell a Telekom felületén, ha a szolgáltatás már működik, vagy legkésőbb március 26-ig beindul.

Akik az igényüket már korábban regisztrálták a Telekom felületén, és a kedvezményről már megerősítő SMS-t kaptak, további teendőjük nincs - közölte a szolgáltató.

Címlapról ajánljuk

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×