eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (b) a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) vezetőségével tárgyal a gazdasági akcióterv új elemeinek előkészítését célzó konzultációsorozat keretében Budapesten, a Karmelita kolostorban 2020. december 19-én. A megbeszélésen Szita Károly, az MJVSZ elnöke, Kaposvár polgármestere (j2), Péterffy Attila társelnök, Pécs polgármestere (j3), Szalay Ferenc ügyvezető alelnök, Szolnok polgármestere (j4), Kósa Lajos tiszteletbeli elnök (j), valamint a kormány részéről Gulyás Gergely, a Miniszterelnöksé(get (b2) és Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter vett részt. A tanácskozáson a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól és a válságkezelés lehetőségeiről, eszközeiről volt szó.MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Pécs polgármestere a modellváltás elutasítását kérte az egyetemtől

Tiltakozik a Pécsi Tudományegyetem (PTE) alapítványi fenntartásba adása ellen Péterffy Attila, Pécs polgármestere (Mindenki Pécsért Egyesület).

A polgármester péntek délelőtt közleménye szerint arra kérte a felsőoktatási intézmény aznap ülésező szenátusának "Pécs városért felelősséget érző tagjait, hogy az intézmény modellváltását ne támogassák".

Péterffy Attila szerint a tervezett átalakítással kapcsolatban megosztott az egyetem közössége és a város közvéleménye is, továbbá a felmérések alapján a hallgatók többsége is ellenzi a modellváltást, az egyetemi oktatók és dolgozók pedig nehezményezik, hogy véleményüket nem kérik ki, a tervezett átalakításról nem folynak egyeztetések.

A modellváltás - amely jelentős mértékben megváltoztathatja az intézmény működését - "egy felülről vezérelt, az egyetemi polgárok érdekeit, igényeit és véleményét figyelmen kívül hagyó átalakítás", amely "távol áll az önrendelkezéstől, az egyetemi autonómia megőrzésétől és a demokrácia működésétől" – fogalmazta meg véleményét közleményében a többi között az MSZP, a DK, a Momentum és a Jobbik támogatásával 2019-ben megválasztott városvezető.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×