eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Bíróság elé kell állnia az ablakból kizuhant gyerek anyjának

Vádat emeltek egy nő ellen, mert egy hódmezővásárhelyi lakóház felső szintjén a nyitott ablaknál magára hagyta kisfiát, aki a magasból az utcára zuhanva életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A nőt életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétségével vádolják - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

Tavaly októberben a nő egy kétszintes hódmezővásárhelyi lakóházban két gyermekével volt otthon. Az egyik emeleti szobában a kisebbik gyermekét altatta, miközben kétéves fia az ablakon át az utcát figyelte. Hangosan közvetítette a látottakat, ezzel zavarta az altatást, ezért anyja átvitte a másik szobába. Ott - hogy a gyerek jobban lássa a forgalmat - az asszony kinyitotta az ablakot, a fiút egy bútor tetejére állította, majd visszament altatni a kisebbik gyereket.

A magára hagyott kisfiú a fejével kinyomta az ablakkerethez öntapadó ragasztóval rögzített szúnyoghálót, elvesztette egyensúlyát és négy méter magasról az utcára zuhant.

A fiú többszörös koponyacsont-törést, horzsolásokat, koponyaűri vérömlenyt, idegrost-károsodást, valamint légmellsérüléseket szenvedett el, közvetett életveszélyes állapotba került - ismertette a szóvivő.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×