eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Itt vannak a figyelmeztetések, számos megye érintett

Tartós, sűrű köd, valamint eső, havas eső és hó miatt is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. A szél is megerősödik.

A tartós, sűrű köd miatt első fokú figyelmeztetést adott ki 7 megyében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Pest mellett Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, és Borsod megyére érvényes a figyelmeztetés péntek éjfélig. Az előrejelzés szerint a ködös tájakon szitálás, ónos szitálás előfordulhat.

Eső - estétől havas eső és hó - miatt péntekre érvényes figyelmeztetést adtak ki Somogy és Zala megyére. Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

  • Péntek éjfélig síkvidéken (kb. 250 m alatt), elsősorban a Dunántúl délnyugati felén lepel - 5 cm friss hó hullhat. A lehulló hó olvadni fog vagy elolvad.
  • Pénteken a Dunántúlon helyenként viharossá (~65 km/h) fokozódik a délnyugati szél - írta a meteorológiai szolgálat.

Országos előrejelzés péntek estig

Az ország nagy részén kezdetben sok napsütésre számíthatunk, majd északnyugat felől fokozatosan mindenütt beborul az ég. Péntek napközben egyre többfelé várható eső, estétől a Dunántúlon néhol havas eső, hó is lehet. A déli, délnyugati szél hajnaltól egyre több helyen megerősödik. Péntek délutántól egyre nagyobb területen északnyugatira fordul a szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +4 fok között valószínű, de az Északi-középhegységben -3 foknál hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken többnyire 8 és 14 fok között alakul, de északon helyenként mindössze 3, 6 fokig melegszik fel a levegő.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×