eur:
393.14
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Hány szuperkórház lesz?

Az Etele téren alakítana ki a kormány egy állandó ügyeleti ellátást biztosító, 800-1000 ágyas szuperkórházat. De az egészségügyi államtitkárság elképzelése szerint ideális lenne egy másik budai centrum is az épülő M0-s körgyűrű észak-nyugati nyomvonalának közelében.

Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár az M1 beszélt arról, hogy Budán az Etele téren alakítanának ki egy teljesen új egészségügyi intézményt.

Oda szeretnénk tenni egy 800, maximum 1000 ágyas olyan centrumot, amely a nap minden órájában ügyeleti ellátást nyújtana. Egy teljesen új komplexumban gondolkozunk, ide fognak átköltözni a főváros különböző részeiből különböző szakmák ellátási egységei.”

Az Etele téri helyszín megfelel a beteg egyik legfontosabb igényének: busszal, autóval és metróval is könnyen megközelíthető és egy P+R parkoló is van a közelben. Ónodi-Szűcs Zoltán szerint ugyanakkor szükség lenne egy másik szuperkórházra is a budai oldalon az épülő M0-s körgyűrű észak-nyugati nyomvonalának közelében.

Badacsonyi Szabolcs, a Margit Kórház megbízott főigazgatója az InfoRádiónak azt mondta, egyelőre nincs tudomásuk a kormányzati tervekről, köztük arról, hogy változhat-e az ellátásban Margit Kórház szerepe.

Az észak-budai térséget a III. kerületet és az agglomerációt jelenleg is a Margit és a Honvédkórház látja el. Bármilyen elképzelést láttam eddig előkészítési fázisban, mind ezt a térséget ebben a formában kívánták meghagyni, nem gondolom, hogy ebben érdemi változás várható.”

A kormány a forrásokról még nem döntött, de az biztos, hogy legalább 200-350 milliárd forintot szükséges az államtitkárság elképzelése szerint a következő négy évben a fővárosi kórházfejlesztésekre, köztük a négy szuperkórház kialakítására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×