Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Maga mögött hagyja az unió Nagy-Britanniát? - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A napi.hu azt írja, hogy az Európai Unió hat alapító tagja megerősítette elkötelezettségét az EU szorosabbra fűzése mellett, még akkor is, ha maguk mögött kell hagyniuk Nagy-Britanniát. A Pénzcentrum oldalán az olvasható, hogy már elérhető az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján a hivatalos gyógyszertárkereső.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal és a rá vonatkozó jogszabályok megértek az átalakításra - mondta a Magyar Időknek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. Győrffy Balázs fideszes országgyűlési képviselő indoklásképpen elmondta, hogy sok gazda nem kapta meg a neki járó támogatást.

A Népszabadságban az olvasható, hogy több ponton is módosítanák az M3-as metróvonal szerelvényeinek felújítására kötött szerződés műszaki leírását, egyebek mellett azért, hogy biztosítani tudják a mozgássérült utasok akadálymentes közlekedését.

A Magyar Nemzet a Die Welt című német napilap budapesti tudósítójával közöl interjút. Boris Kálnoky szerint a német média hangneme hatalmasat változott a kölni események óta, Sokan elgondolkoztak a szilveszteri eseményekkel kapcsolatos sajtóteljesítményen; azon, hogy miért nem írtak napokig semmit, s arra jutottak, hogy ebben az esetben a történtek megértéséhez fontos információ a vélhető tettesek származása - fogalmazott az újságíró.

A Portfolio szerint Orbán Viktor tavaly 13 megyei jogú településsel kötött együttműködést a Modern Városok Program keretében és több mint 50 milliárd forintot ígért nekik az idei költségvetés terhére.

A napi.hu azt írja, hogy az Európai Unió hat alapító tagja megerősítette elkötelezettségét az EU szorosabbra fűzése mellett, még akkor is, ha maguk mögött kell hagyniuk Nagy-Britanniát. Üzentek a kelet-európai országoknak is: nagyobb politikai szolidaritást várnak tőlük a menekültválság ügyében.

A Pénzcentrum oldalán az olvasható, hogy már elérhető az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján az a hivatalos gyógyszertárkereső, amivel már pár kattintással kideríthetjük, hogy hol juthatunk legközelebb gyógyszerhez akár a szokásos nyitva tartási időn túl is.

Hanganyag: Herczeg Zsolt