eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Maga mögött hagyja az unió Nagy-Britanniát? - lapszemle

A napi.hu azt írja, hogy az Európai Unió hat alapító tagja megerősítette elkötelezettségét az EU szorosabbra fűzése mellett, még akkor is, ha maguk mögött kell hagyniuk Nagy-Britanniát. A Pénzcentrum oldalán az olvasható, hogy már elérhető az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján a hivatalos gyógyszertárkereső.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal és a rá vonatkozó jogszabályok megértek az átalakításra - mondta a Magyar Időknek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke. Győrffy Balázs fideszes országgyűlési képviselő indoklásképpen elmondta, hogy sok gazda nem kapta meg a neki járó támogatást.

A Népszabadságban az olvasható, hogy több ponton is módosítanák az M3-as metróvonal szerelvényeinek felújítására kötött szerződés műszaki leírását, egyebek mellett azért, hogy biztosítani tudják a mozgássérült utasok akadálymentes közlekedését.

A Magyar Nemzet a Die Welt című német napilap budapesti tudósítójával közöl interjút. Boris Kálnoky szerint a német média hangneme hatalmasat változott a kölni események óta, Sokan elgondolkoztak a szilveszteri eseményekkel kapcsolatos sajtóteljesítményen; azon, hogy miért nem írtak napokig semmit, s arra jutottak, hogy ebben az esetben a történtek megértéséhez fontos információ a vélhető tettesek származása - fogalmazott az újságíró.

A Portfolio szerint Orbán Viktor tavaly 13 megyei jogú településsel kötött együttműködést a Modern Városok Program keretében és több mint 50 milliárd forintot ígért nekik az idei költségvetés terhére.

A napi.hu azt írja, hogy az Európai Unió hat alapító tagja megerősítette elkötelezettségét az EU szorosabbra fűzése mellett, még akkor is, ha maguk mögött kell hagyniuk Nagy-Britanniát. Üzentek a kelet-európai országoknak is: nagyobb politikai szolidaritást várnak tőlük a menekültválság ügyében.

A Pénzcentrum oldalán az olvasható, hogy már elérhető az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján az a hivatalos gyógyszertárkereső, amivel már pár kattintással kideríthetjük, hogy hol juthatunk legközelebb gyógyszerhez akár a szokásos nyitva tartási időn túl is.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×