eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Betonbiztos védelem az autópályán

Betonelemekre cserélik a szalagkorlátokat az M1-es és az M7-es bevezető szakaszán, valamint az M3-as és az M5-ös autópályán. Erre 10,5 milliárd forintot költenek.

Ez egy komplett projekt, a munkavégzés érinti az M3-as, az M5-ös és az M7-es autópályát is - mondta Marczin Bence, a Magyar Közút Zrt szóvivője az InfoRádiónak. Az M3-as autópályán egy hosszabb szakaszon, a 10-es és a 35-ös kilométerszelvények között, az M5-ös autópályán a 13-as és a 18-as kilométerszelvények között, míg az M7-es autópályán a 12-es és 18-as kilométerszelvények között zajlik a munkavégzés.

A munka a Közlekedés Operatív Program keretében valósul meg, közel nettó 10 és fél milliárd forintból.

A szalagkorlátok betonelemre cserélésének oka, hogy a szalagkorlátok relatív védelmet biztosítanak, és ezt a védelmet szeretnénk tovább növelni a betonterelő elemekkel. A gyorsforgalmi utak egy tipikus balesete a pályaelhagyásos baleset. Különösen súlyos következményekkel jár abban az esetben, ha például egy teherautó átszakítja a szalagkorlátot, és a szembejövő gépjárművel frontálisan ütközik. Ezeknek a baleseteknek a számát lehet csökkenteni a betonterelő elemekkel.

A munkavégzésnek várhatóan november végére kell befejeződniük. Az M3-as autópályán 25 kilométer hosszan épül, az M5-ös autópályán 4 és fél kilométer hosszan, míg az M7-es autópályán 6 kilométer hosszan épülnek a betonterelő elemek.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×