eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Veszprém: ez várható az időközi választáson

A karácsonyi ünnepek után kapják meg az értesítőket a február 22-ei időközi országgyűlési választás szavazópolgárai. A jelöltségre aspirálók január 5-től gyűjthetik az aláírásokat és január 12-én derül ki, hogy kik indulnak valójában.

December 26-a és 2015. január 5-e között küldi ki az értesítőket az érintett veszprémi szavazópolgároknak a február 22-ei időközi országgyűlési képviselőválasztásra - tájékoztatta az InfoRádiót a Nemzeti Választási Iroda elnöke.
 
Ebből megtudható: "hova kell menni szavazni, hogy lehet átjelentkezni és a külföldi névjegyzékbe bejelentkezni."
 
Pálffy Ilona elmondta, hogy a jelöltségre aspirálók ezt követően, tehát január 5-e után gyűjthetik a támogatói aláírásokat, szám szerint 500-at.
 
"Az ajánlás gyűjtése pedig január 19-ig tart."
 
A választást azért kíséri kiemelt figyelem, mert a mandátum megtartásán múlik a kormányzópártok kétharmados parlamenti többsége. A képviselői helyről Navracsics Tibor azért mondott le, mert megválasztották az Európai Bizottság tagjának.
 
"De, mint a térség volt országgyűlési képviselője mondhatom, csak az lehet ott képviselő és csak az bírhatja az én támogatásomat, aki ott él, ismeri az ott élőket, a gondjaikat. Az én választókerületem egy nemes préda is."
 
A jelöltségen elgondolkodott Török Gábor politikai elemző.
 
"Kicsit megmutatni valamit abból, hogy hogyan működnek a kampányok."
 
De aztán visszavonulót fújt saját magának, amikor belengette az indulást Simicska Lajos nagyvállalkozó, a Közgép tulajdonosa. Puskár Anettet, a cég szóvivője azt mondta:
 
"Simicska Lajost veszprémi barátai valóban felkérték, hogy induljon el a veszprémi időközi választáson és ő komolyan gondolkodik rajta."
 
Várhatóan a függetlenként induló Kész Zoltánt támogatja az MSZP, a DK, az Együtt és a Liberálisok is a veszprémi időközi választáson februárban. A 40 éves angoltanár egykor a Fidesz tagja volt, most a veszprémi kormányellenes tüntetések fő szervezője lett. A kormányzópártok egyelőre nem hozták nyilvánosságra jelöltjük nevét.

 

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×