Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Változott a forgalmi rend az Andrássy út egy szakaszán

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kerékpáros-forgalomra való tekintettel módosult a forgalmi rend az Andrássy út Oktogon és a Kodály körönd közötti szakaszán: péntektől a kerékpárosoknak az úgynevezett lovaglósétány helyett a szervizúton kell közlekedniük - közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken az MTI-vel.

A közleményben felidézték: korábban ezen a szakaszon az útpálya és a szervizút közötti járdát - a lovaglósétányt - jelölték ki a közös gyalog- és kerékpárútnak. Mára azonban itt naponta 1300 kerékpáros halad el irányonként, így a járda mind a gyalogosok, mind a biciklisek szempontjából alkalmatlanná vált funkciójának betöltésére.

A kerékpárosok gyorsabb haladása érdekében az Andrássy útról a Vörösmarty utcába és az Izabella utcába megszüntetették a gépjárművek jobbra kanyarodását, de erre másik négy kereszteződésben van mód. A szervizúton átprogramozták a jelzőlámpákat: hosszabb szabad jelzést kapnak az itt közlekedő kerékpárosok és autósok. A szervizúton végig óránkénti 30 kilométeres sebességkorlátozást vezettek be, és kerékpáros piktogramot festettek fel az érintett szakaszon.

Hozzátették: a Kodály köröndnél történt tűzeset miatt a szervizút Rózsa utca és Kodály körönd közötti szakasza, illetve a Kodály körönd körpályájának érintett negyede jelenleg le van zárva, ezért ott a szervizút megnyitásáig továbbra is a járdán közlekedhetnek a kerékpárosok.