eur:
392.23
usd:
365.31
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Portik-Laborc - Érdemi információkat nem tudtak meg Szilvásy Györgytől

Jogi problémák miatt nem volt érdemben meghallgatás - mondta Harangozó Tamás, a Portik-Laborc találkozókat vizsgáló ténymegállapító albizottság szocialista tagja Szilvásy György, volt titokminiszter keddi meghallgatását követően.

Szilvásy György az újságíróknak azt mondta: kezdeményezte, hogy nyílt ülést tartsanak, de ha olyan kérdéseket tesznek fel, amelyre a válasz minősített adatot, államtitkot érint, akkor arra csak akkor tud válaszolni, ha felmentik a titoktartási kötelezettsége alól. A ténymegállapító albizottság azonban ezt a felmentést nem szerezte be a titokgazdától - tette hozzá.

Kocsis Máté, a testület fideszes tagja szerint Szilvásy György arra készült, hogy nem kell teljes körben válaszolnia a kérdésekre. Kocsis Máté elmondta: a titoktartási kötelezettség alóli felmentést a belügyminiszternek és az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójának kell megadnia. Mint mondta: reméli, hogy egy hét alatt sikerül rendezni ezt a jogi problémát és akkor újra meghallgatják Szilvásy Györgyöt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×