eur:
392.75
usd:
366.12
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Új technikákat vetettek be az illegális szerencsejáték-szervezők - lapszemle

Csaknem tízezer helyszíni ellenőrzést végzett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a pénznyerő automaták betiltása után - írja a Magyra Nemzet. Holnap bejelenti egyesülési tervét három szakszervezet - olvasható a Népszabadságban.

Csaknem tízezer helyszíni ellenőrzést végzett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a pénznyerő automaták betiltása után, tavaly október és február között - írja a Magyar Nemzet Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter egy parlamenti írásos válaszára hivatkozva. A cikk szerint a játékgépek betiltása után új technikákat vetettek be az illegális szerencsejáték-szervezők; a visszaélések felderítésében több hatósággal együttműködik az adóhivatal. A NAV számos feljelentést tett tiltott szerencsejáték szervezése miatt és 37 üzlet bezáratását kezdeményezte engedély nélküli tevékenységért.

Holnap bejelenti egyesülési tervét három szakszervezet - olvasható a Népszabadságban. Az összefogásra készülő szervezetek, az Autonómok, az MSZOSZ és a SZEF a munka törvénykönyve ellen is tüntet a majálison. A napilap úgy fogalmaz: kenyeret követelnek, nem rezsicirkuszt

Áll a 4 milliárdos szegedi villamosflotta - írja az Index. A hírportál a Délmagyarország online kiadására hivatkozva úgy fogalmaz: a folyamatos meghibásodások és fékhibák miatt az új lengyel villamosflotta mind a kilenc járművét kivonták a forgalomból hétfőn. A város villamosvonalai közül így most az 1-es és a 2-es vonalon is a régi szerelvények járnak. A városban tartózkodó lengyel szervizcsapat nem boldogult a hibákkal, ezért a lengyelországi gyártótól várnak szakembereket.

A bizonytalan és a ma még rejtőzködő, baloldali értékrendű szavazók meggyőzését tűzte ki célul az MSZP a következő választásokra - erről Mesterházy Attila, az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője beszélt a Magyar Nemzetnek adott interjújában. A szocialista politikus azt mondta: hisznek az ellenzéki együttműködésben, mert csak így lehet elérni, hogy egyetlen "kormányváltó voks" se vesszen el. Szavai szerint valamikor ősszel kell dönteniük a jelöltekről és a listáról.

A Népszabadság a videóbírók szükségességéről ír a futballmeccseken. A napilap munkatársa úgy fogalmaz: a kamerák - a technika fejlődése következtében mindent látnak, az idei Bajnokok Ligáját beárnyékoló súlyos játékvezetői tévedéseket is; ez ismét azt mutatja, hogy egy minden elemében professzionálissá vált sportágban elengedhetetlen a modern technikai eszközök használata.

2,3 milliárd dollárt, vagyis több mint 530 milliárd forintot keresett tavaly Mark Zuckerberg Facebook-vezér, derül ki a cég frissen nyilvánosságra hozott adataiból. A hivatalos fizetése csupán évi 500 ezer dollár volt, ami mellé 266 ezer bónuszt is felvett, illetve 1,2 millió dollár értékben használta a Facebook forrásait magáncélra - ez alatt főképp azt kell érteni, hogy privát utakon repkedett a céges repülőgéppel. A papírokból az is kiderül, hogy Zuckerberg 2013-tól évi egy dollárra csökkentette a saját fizetését, és lemond minden további bónuszról is. Ezzel követi az egy dollárért dolgozó szilícium-völgy cégvezérek sorában a Google-alapító páros Larry Page-et és Sergey Brint, valamint a SpaceX alapítóját, Elon Muskot - írja az Index.

Tanulók rohamára számítanak az iskolaszövetkezeteknél, egyre kapósabb ugyanis a nyári munka a diákok körében - írja a Napi Gazdaság. A lapnak Kücsön Gyula, az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetségének elnöke elmondta: évente nagyjából 130 ezren keresnek tanulóként munkát, az érdeklődés idén nagyobb lehet a hallgatói szerződések bevezetése és a Diákhitel2 népszerűsége miatt. A diákok idén 560-600 forintos órabérre számíthatnak, a szakképzettek azonban ezer forintot is kaphatnak.

A válság óta szép lassan felfelé kúszott az adóterhelés az Európai Unióban - olvasható a Portfolio.hu-n. Az adó- és járulékbevételek együttesen a GDP 38,8 százalékát tették ki a 27 tagú közösségben átlagosan. Magyarországon ezzel ellentétben csökkentek az adóterhek, nagyjából a GDP 37 százalékát tették ki az adó- és járulékbevételek 2011-ben. 2013-ra azonban sok változás volt hazai téren, miénk lett az EU harmadik legalacsonyabb szja kulcsa és legmagasabb áfája.

A Pénzcentrum.hu arról ír, hogy a most 30-40 évesek már nem számíthatnak állami nyugdíjra, legalábbis a mai értelemben vett, teljes megélhetést biztosító formájára. A demográfiai válság miatt az átlagos nyugdíj várhatóan mai értéken 38-40 ezer forint lesz 35 év múlva, amennyiben nem emelik radikálisan a korhatárt és az aktív korúak.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×