INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Orbán: "Még csak most kezdem"

InfoRádió / MTI
Megkezdődött a Fidesz-KDNP frakcióülése, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök ismerteti a múlt heti uniós csúcson megismert válságkezelő terveket és megerősíti a jövő évi költségvetés átdolgozásának szükségességét.

"Még csak most kezdem" - ezt válaszolta a Fidesz-KDNP hétfő reggeli frakcióülésére érkezőben Orbán Viktor miniszterelnök arra az újságírói kérdésre, milyen átalakítások lesznek a jövő évi büdzsében.

A költségvetési törvényjavaslat átalakítását pénteken Brüsszelben jelentette be a kormányfő, aki egyrészt az eurózóna gazdaságainak várhatóan rosszabb jövő évi teljesítményével, másrészt a közös valuta gyengélkedésével indokolta ezt. Úgy vélte: ha az euróövezet országai nem tudják megerősíteni a közös valutát, akkor a 2012-es költségvetést más euró-forint árfolyamon kell kiszámolni, mint amivel a benyújtáskor kalkuláltak.

 A képviselőcsoport ülésén várhatóan szó lesz a köznevelési törvényjavaslathoz, valamint az önkormányzati és az új választási törvény javaslathoz érkezett módosító indítványokról.

A címlapról ajánljuk