Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Gyurcsány Ferencet többen támogatják, mint Mesterházy Attilát - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Évente mintegy százmilliárd forintot feleslegesen fizet ki az egészségbiztosító. Gyurcsány Ferencet többen támogatják, mint Mesterházy Attilát. A magyarok 70 százaléka utasítja el a hamburgeradót. Szemle a reggeli lapokból.

Évente mintegy százmilliárd forintot, a gyógyszertámogatásra szánt összeg harmadát feleslegesen fizeti ki az egészségbiztosító, mivel a krónikus betegek nem az orvos előírásai szerint szedik a gyógyszerüket, ezért se jobban nem lesznek, se tovább nem élnek - írja a Népszabadság szakértőkre hivatkozva. A lap szerint jelenleg csupán a krónikus betegek 40 százaléka szedi megfelelően a gyógyszereit. A vérzsírcsökkentőkre tavaly elköltött 26,1 milliárd forintról már biztosan tudható, hogy kidobott közpénz.

Egymást listázzák a szocialisták - állítja a Magyar Nemzet, amely egy belső használatra készült és a lap birtokába került kimutatásra hivatkozva azt is közli: az MSZP frakciójában többen vannak, akik Gyurcsány Ferencet támogatják, mint akik Mesterházy Attilát. A dokumentumra hivatkozva a lap azt közölte: az 58 fős frakcióban 27-en Gyurcsány Ferenc volt kormányfő hívei, 16 képviselőre tekintenek úgy, mint aki a jelenlegi pártelnökkel, Mesterházy Attilával szimpatizál, és van még 15 ember, akiről nem lehet megmondani, melyik oldalon áll.

A magyarok 70 százaléka utasítja el a hamburgeradót - közli a Napi Gazdaság a Trend Budapest Piackutató márciusi reprezentatív felmérésére hivatkozva. A megkérdezettek 86 százaléka volt tisztában az egészségtelennek titulált élelmiszereknél tervezett különadóval. A válaszadók 71 százaléka szerint az új adó csak tovább drágítaná az élelmiszereket.

A Világgazdaság cikke szerint egyszerűbben feloszlathat a kormánytöbbség az új alkotmány szerint önkormányzatokat. A helyhatóságok szélnek eresztése jelenleg rendkívül szigorú szabályokhoz kötött, a készülő alaptörvény sokat lazítana ezeken, a politikai akaratra azonban ezután is szükség lesz az új választás kiírásához.

Az Index arról ír, hogy április 2-án Kartalra riasztották a légimentőket egy súlyos esethez, a budaörsi bázis egyetlen helikoptere azonban ügyeleti időben éppen egy beteget szállított Bécsbe - pénzért. A légimentők ügyvezetője szerint a mentésirányítás tudott a betegszállításról, ezért mentőautót küldtek a helyszínre. Temesvári Péter ugyanakkor elismerte: jelenleg csak egy gépük van, így ha az beteget szállít, nem tudnak repülni sürgős esethez.

A Pénzcentrum arról számol be, hogy januárban igencsak megugrott a BKV jegyértékesítése. A bevételek növekedésében nagymértékben közre játszhat, hogy a lakosság egyre inkább lemond az autózásról. Kérdés azonban, hogy a 400 forint körüli üzemanyagár hatással lehet-e a jegyek illetve bérletek árára.