eur:
401.44
usd:
365.91
bux:
73411.75
2024. október 7. hétfő Amália

Az OVI vezetője szerint minden készen áll a vasárnapi szavazásra - a nap hírei

Határidőre teljesítették a bankadó esedékes részének befizetését legnagyobb hitelintézetek. Elhunyt Tony Curtis magyar származású filmszínész. A nap legfontosabb hírei.

Határidőre teljesítették a bankadó esedékes részének befizetését legnagyobb hitelintézetek. Az OTP, a K and H, a CIB és az Erste Bank is azt közölte, hogy elutalta az összeget. A határidő csütörtökön járt le. Szinte valamennyi pénzintézet már korábban jelezte, hogy határidőre befizeti a bankadót, és - ha az intézkedés valóban átmeneti lesz - akkor nem hárítják át a költségeket az ügyfelekre.

Minden készen áll a vasárnapi önkormányzati szavazásra, az előkészületek rendben befejeződtek - közölte az Országos Választási Iroda vezetője. Sári Miklós az Országos Választási Bizottság ülésén azt mondta: szigorú biztosítás mellett már mindenhova eljuttatták a szavazólapokat, a választási iratokat és az urnákat. Az Országos Választási Központ vasárnap a Duna Palotában működik.

A miniszterelnök szerint csak a Fidesz-KDNP képes megoldani az emberek problémáit. Orbán Viktor a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Ózdon azt mondta: olyan embereket ajánl az önkormányzat élére, akik a legfontosabb kérdésekre - például a munkanélküliség problémájára is - megoldást találnak majd. A kormányfő előzőleg Nyíregyházán, Miskolcon és Kazincbarcikán is járt. Mint mondta: a kampány utolsó napjaiban azokat a helyeket keresi fel, ahol a Fidesz-KDNP-nek nem lesz könnyű megnyerni a helyhatósági választásokat.

A MÁV-val és a Volánnal közösen tervezi a BKV helyzetének rendezését a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje. Tarlós István az Inforádió Aréna című műsorában azt mondta: egyebek mellett szeretné kihasználnia MÁV 11 elővárosi vonalát, de tervezi a dunai kishajó-forgalom újraindítását is, és szigorú feltételek mellett kiszervezné a BKV buszközlekedésének egy részét. Szólt arról is, hogy ha megválasztják azonnal felmérik a budapesti úthálózat állapotát. A 4-es metró ügyében a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje megismételte: a beruházás befejezését tervezik, de még sok a bizonytalanság az építkezés körül.

Az MSZP főpolgármester-jelöltje szerint Budapest 10-12 kerületében lehet szocialista polgármester a vasárnapi választások után. Horváth Csaba az InfoRádióban azt mondta: saját magát is esélyesnek tartja a főpolgármesteri tisztség elnyerésére.

A Jobbik teljes vagyonelkobzással, valamint akár életfogytig tartó fegyházbüntetéssel szankcionálná az állami vagyont megkárosító politikusokat és családtagjaikat. Vona Gábor, a párt elnöke az InfoRádióban azt mondta: az államigazgatásból ma a források jelentős része egyszerűen eltűnik.

Hatékonyabb műemléki védelmet szorgalmaz Budapest épített örökségének megóvásáért az LMP. Jávor Benedek, a párt főpolgármester-jelöltje azt mondta: olyan város-rehabilitációs tervet kell készíteni, amely a meglévő épületállomány megtartásával és azok felújításával találnak helyet az új beruházásoknak.

Kártérítést fizet a kormány négy kórháznak. Erről szerdai ülésén döntött a kabinet. A fenntartó Békés és Hajdú-Bihar megyei, valamint a hódmezővásárhelyi önkormányzat 800-800 millió forintot, a keszthelyi pedig 650 milliót kap a 2006-2007-ben hozott - a kórházaknak jelentős károkat okozó - döntések ellentételezéseként.

Töröcskei Istvánt választották a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. Igazgatóságának elnökévé. A felügyelő bizottság vezetője Stumpf János ügyvéd lett.

A munkahelyek megtartásáért évi 25 millió forintos támogatást ad a következő 3 évben a Semmelweis Egyetemnek a Richter Gedeon Nyrt. Bogsch Erik, a cég vezérigazgatója az InfoRádióban azt mondta: a Richter az elmúlt 110 évben sok támogatást kapott a Semmelweis Egyetemtől, most ezt szeretnék megköszönni.

Először nyílik kiállítás Magyarországon a világhírű kolumbiai festő, Fernando Botero műveiből; az 53 festményt és 5 bronzszobrot felvonultató tárlat mától látogatható a budapesti Szépművészeti Múzeumban.

85 éves korában elhunyt Tony Curtis magyar származású filmszínész. Tony Curtis Bernard Schwarz néven született New Yorkban; szülei Mátészalkáról vándoroltak ki az Egyesült Államokba. 1948-ban szerződött Hollywoodba. Az igazi ismertséget 1959-ben a Van, aki forrón szereti című film hozta meg számára, amelyben Jack Lemmon és Marilyn Monroe oldalán játszott. Tony Curtis többször járt Magyarországon, 1996-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjével tüntették ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×