eur:
401.31
usd:
365.88
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Schmitt Pál Magyarország első számú nagykövete kíván lenni

Schmitt Pál Magyarország első számú nagykövete szeretne lenni, képviselni az ország érdekeit és építeni kapcsolatait; a köztársasági elnök a diplomáciai testület tagjait a Sándor-palotában kedden fogadva azt is hangsúlyozta, hogy az ország nemzetközi elismertségének és hitelének visszaállítását tekinti legfontosabb feladatának.

Hivatalba lépése óta a köztársasági elnök először látta vendégül a Magyarországra akkreditált diplomatákat. A találkozón Schmitt Pál kiemelte: alapvető változás történt az országban azzal, hogy a szavazatok több mint kétharmadát megszerző erők alakíthattak kormányt. Biztos benne - fűzte hozzá az államfő -, hogy az új vezetésnek megvan a bölcsessége, tudása, tapasztalata és eltökéltsége ahhoz, hogy megfeleljen a kihívásoknak.

A diplomáciai testület nevében beszédet mondott Juliusz Janusz apostoli nuncius, hangsúlyozva: Schmitt Pál a modern Magyarország megteremtésén fáradozik. A vatikáni nagykövet üdvözölte, hogy a magyar államfő kiáll a keresztény értékek fontossága mellett.

Martonyi János külügyminiszter az eseményen azt mondta, a Budapesten dolgozó diplomaták bizalommal fordulhatnak Schmitt Pálhoz, a köztársasági elnök ajtaja nyitva áll előttük.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×