eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Vona: A Jobbik már 2014-re készül

Biankónak tartja, ezért nem fogadja el a Fidesz kormányprogramját a Jobbik. A párt elnöke, Vona Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt: minden kérdésben igyekeznek lelkiismeretük szerint dönteni.

"Ebben a formában nem hiszem, hogy meg tudjuk szavazni, ez egy biankó" - mondta a Jobbik elnöke a Fidesz kormányprogramja kapcsán.

Hozzátette: bár kritizálták, végül elfogadták a Fidesz nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozatát, amelyről Orbán Viktor azt mondta, az lesz az iránytű, amely megszabja a kormányzás négy évét. Arra számítottak ugyanis, hogy a kormányprogram szab majd irányt, ám most kiderült, hogy az sem több iránytűnél - fogalmazott a politikus.

Vona Gábor megjegyezte: az effajta kérdésekben megpróbálnak lelkiismeretük szerint dönteni, és - korábbi ígéretükhöz híven - konstruktívnak lenni, vagyis támogatni mindent, ami az ország érdekét szolgálja, és elutasítani azt, ami az ezzel az érdekkel ellentétes.

A politikus hozzátette: az jó hír, ha ezt szavazóik és potenciális szavazóik is értékelik, ám számukra nem a támogatói bázisuk méretének gyors növelése fontos. A 2014-es jó szereplésre készülnek, illetve arra, hogy készen álljanak, ha a kormány esetleg nem tudja kitölteni a négyéves ciklust.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×