eur:
392.68
usd:
366
bux:
66623.14
2024. április 26. péntek Ervin

Bajnai: Az új kormánynak minél hamarabb be kell vezetnie az eurót

A miniszterelnök szerint a jelenlegi politika mellett tartható a 4 százalék körüli hiány. Bajnai Gordon az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: szükség van a változásra, és a strukturális átalakításokra, de a választások előtt az erre készülő politikai erőnek vagy erőknek ezt el kellene mondaniuk a szavazóknak. Hozzátette: a következő kormánynak minél hamarabb be kell vezetnie az eurót.

A jelenlegi gazdaságpolitika folytatásával továbbra is teljesíthetőnek tartja a 4 százalék körüli államháztartási hiánycélt a miniszterelnök.

Bajnai Gordon az InfoRádiónak adott interjújában azt mondta: az általa is fontosnak tartott szerkezeti reformok esetén elképzelhető egy nagyobb mértékű deficit, de az erre készülő politikai erőknek tisztázniuk kell, hogy pontosan mire kérnek mandátumot. A kormányfő egyben felelőtlennek nevezte azokat az állításokat, amelyek szerint az államháztartási adatok nem felelnek meg a valóságnak.

Bajnai Gordon szólt arról is, hogy az ország érdekében a következő kormánynak a lehető leggyorsabban be kell vezetnie az eurót.

A kormányfő a péntek délután véget ért brüsszeli EU-csúcsról azt mondta, sikernek tartja, hogy az alacsony képzettségű munkaerő támogatása bekerült a tanács döntései közé. Bajnai Gordon szerint azokat az ágazatokat kell segíteni, amelyek képesek az alacsony képzettségű munkaerőnek munkahelyet teremteni, ide tartozik az agrárszektor, a turizmus és az építőipar.

Hanganyag: Németh Zoltán

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×