eur:
392.64
usd:
366.03
bux:
66508.74
2024. április 26. péntek Ervin

A Duna a világ tíz legveszélyeztetettebb folyója között

A majdani Duna-stratégiáról tárgyalnak Budapesten a makrorégió 14 országának kormányfői és külügyminiszterei.

A találkozón a Duna mentén fekvő államok - Németország, Ausztria, Szlovákia, Magyarország, Románia és Bulgária - mellett Csehország és Szlovénia képviselői is részt vesznek arra hivatkozva, hogy gazdaságilag szintén a dunai térséghez tartoznak.

Az unión kívüli államok közül Horvátország, Szerbia, Bosznia és Hercegovina, Montenegró, Ukrajna és Moldova mellett két délnémet és négy osztrák tartomány is képviselteti magát.

A Dunát a világ tíz legveszélyeztetettebb folyója között tartják számon, ezért a vízkészletek védelme a legfontosabb feladatok közé tartozik. Az európai közösség kormányfői tavaly júniusban hagyták jóvá a Duna-stratégia létrehozásának tervét, amelyet az elképzelés szerint a soros magyar uniós elnökség alatt, 2011 márciusában fogadnak el.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×