eur:
393.09
usd:
366.48
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Szekeres: Mindannyian felelősek leszünk, ha nem sikerül a jó szereplés

Ha a szocialista párt a vártnál jobb eredményt ér el a jövő évi országgyűlési választásokon, akkor minden elismerés megilleti majd a listavezető Mesterházy Attilát - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese.

Nem egyedül, hanem egy, az összes egyéni jelöltet, területi listavezetőt és az MSZP vezető politikusait tömörítő csapat tagjaként indul majd a választás jelentette politikai küzdelemben Mesterházy Attila - mondta a párt elnökhelyettese az InfoRádió Aréna című műsorában.

Szekeres Imre szerint a listavezetőt minden elismerés megilleti majd, ha az MSZP a vártnál jobb eredményt ér el. "A politikában kell kockázatot vállalni. Ha ez nem sikerül, azért természetesen mindnyájan felelősek vagyunk, és a dolog demokratikus módján ez le fog rendeződni" - tette hozzá.

Arra a felvetésre, hogy a politikai erők a választási kudarcokat után általában a kampányfőnök nyakába varrják, a honvédelmi miniszter azt mondta: maga minden eddigi kampányban részt vett, és mindig hangsúlyozta, hogy minden döntés és annak végrehajtása mögött több ember áll, és nem szabad bűnbakokat keresni.

"Az egy nagyon silány megoldás, nem ad valódi választ a politikai problémákra" - hangsúlyozta Szekeres Imre. Megjegyezte: ha pártja jól szerepel a választáson, annak vélhetően az oka, hogy jó programot hirdetett, amit az elfogadnak. Azonban kudarccal végződik a megmérettetés, akkor vagy a teljesítményükkel volt a baj, vagy azzal, hogy képtelenek voltak megértetni magukat az emberekkel.

A felelősséget nem szabad a kampány szereplőire és szervezőire hárítani, azt az egész döntéshozó grémiumnak vállalnia kell - fűzte hozzá az MSZP elnökhelyettese.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×