Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bírák a hatalom bögyében - hetilapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Heti Válasz bemutatja, hogyan születhetnek alkotmányellenes törvények alapján bírói ítéletek, míg a Figyelő arról értesült, hogy Budapesten van a székhelye annak a cégnek, amely a világ egyik legnépszerűbb, élő erotikus műsort sugárzó internetes oldalát üzemelteti.

A Heti Válasz bemutatja, hogyan születhetnek alkotmányellenes törvények alapján bírói ítéletek, és milyen rémhírek árnyékolták be a huszadik évfordulóra rendezett ünnepséget. A lap példát hoz arra is, hogy miféle politikai bosszúhadjárat folyik az alkotmánybírák ellen. Az MSZP a Fidesz népszavazási kérdéseinek átengedése miatt nem szavazta meg Bihari Mihály elnök és Kukorelli István testületi tag újraválasztását. Az Alkotmánybíróság fennállása alatt 29 bíró köszönt el a testülettől, eddig valamennyien megkapták a Magyar Köztársasági Érdemrendet. Bihari Mihály és Kukorelli István nevét azonban két alkalommal is kihúzták a kitüntetettek listájáról.

A Figyelő azt írja, hogy valószínűleg Budapesten van a székhelye annak a cégnek, amely a világ egyik legnépszerűbb, élő erotikus műsort sugárzó internetes oldalát üzemelteti. Az oldalon lányok, fiúk vagy párok teljesítik a nézők kívánságait. Az ügyfelek webkamerán keresztül látják a műsort, az utasításokat pedig írásban adják. Mindezért percdíjjal terhelik a hitelkártyájukat. A feltételezett üzemeltető cég 2007-ben majd 900 millió forintos nyereséget ért el. Az üzleti modell részleteit elolvashatják a Figyelőben.