eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Melyik országból származó paprikát ne vegyük meg?

Leginkább Magyarországról származó paprikát és elsősorban piacon érdemes vásárolni - legalábbis ez derül ki a nemrég megjelent Teszt Plussz magazin paprika-tesztjéből. Pavlovics Ágota, a lap főszerkesztője kitért arra is, hogy a növényvédő szerek maradványai kis mértékben nem feltétlenül egészségkárosítóak.

A zöldségeket és a gyümölcsöket növényvédő szerekkel kezelik, és gyakran bennük is marad valamennyi ezekből a szerekből, viszont a vásárló nem tudja, hogy milyen szerekkel védik a terméket.

A Teszt Plussz magazin paprikatesztjének éppen az volt a célja, hogy kiderüljön: milyen paprikát szabad megvennünk, amely nem egészségkárosító.

Pavlovics Ágota, a magazin főszerkesztője az InfoRádiónak elmondta: az európai szermaradék listán 2008 és 2009 között a paprika a második helyre került.

Hangsúlyozta: a Magyarországról származó paprika ritkán kerül fel erre a listára. Úgy véli, a leghelyesebb, ha török, belga, holland, spanyol vagy olasz zöldségek helyett magyart vásárolunk.

A vásárlás helyszínéül nem a hiper- vagy szupermarketeket tanácsolja, mert ezeknek az üzleteknek a polcaira többnyire távoli országokból kerül a zöldség és a gyümölcs.

A legegyszerűbb szabály az, hogy szezonális zöldségeket és gyümölcsöket kell enni ott, ahol megtermelik - tanácsolta a főszerkesztő.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vámosi Péter az F1-es pilóták mentális problémáiról: ha valaki meginog, azt mások kőkeményen kihasználják

Vámosi Péter az F1-es pilóták mentális problémáiról: ha valaki meginog, azt mások kőkeményen kihasználják

Az autóversenyzéshez kell egy jó adag egoizmus is, és ha valaki kibillen az ideális állapotból, arra rögtön lecsapnak az ellenfelek – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője arra reagálva, hogy Lewis Hamilton nyíltan beszélt egy interjúban mentális problémáiról. Vámosi Péter hozzátette: a legtöbb pilóta azt mutatja a külvilágnak, hogy nagyon kemény, azt azonban csak a közvetlen környezetük tudja, mennyit vesz ki belőlük valójában a versenyzés és az állandó stressz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 12. 14:59
×
×
×
×