Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Sokat kockáztat, aki bevizsgálatlan fogyasztószert szed

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Életük során a nők 31, a férfiak 28 évet töltenek fogyókúrázással. A fogyókúrára egy egész iparág épült, például a fogyasztó tablettákat gyártó cégek. Az elmúlt időszakban számos olyan készítmény jelent meg a piacion, amelyeket az interneten árusítanak, és amelyeknek egészségkárosító hatásuk van.

A múlt század első évtizedeiben megjelent, fogyasztótablettáknak, készítményeknek súlyos mellékhatásai voltak, a bennük található vegyi anyagok vakságot, süketséget okoztak, sokan bele is haltak használatukba - mondta az InfoRádiónak a Kosár magazin főszerkesztője.

Ma is számos szer gyártó ígéri, hogy termékével diéta és mozgás nélkül lehet fogyni, Pavlovics Ágota szerint azonban olyan szer nincs, amely hatékony anélkül, hogy a fogyni vágyó áldozatot hozna.

Figyelmeztetett: az interneten sok olyan fogyasztószert lehet megvásárolni, amelyek gyógyszeripari összetevőket tartalmaznak, ezek szedésük ugyancsak súlyos egészségkárosodást okozhat. Ezeket a termékeket fantázianeveken forgalmazzák, hogy ne derüljön ki pontosan, miből is állnak.

Pavlovics Ágota elmondta: azok a termékek, amelyek kereskedelmi forgalomban kaphatók, és van Országos Élelmiszerbiztonsági és Táplálkozástudományi Intézet által kiadott engedélyszámuk, nem lehetnek veszélyesek.

Az interneten, vagy egyes piacokon is kapható "csodaszereket" azonban nem vizsgálják be - fűzte hozzá.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ